Prinses Elisabeth trakteert op nieuwe foto’s

De Belgische kroonprinses blijkt een uitstekende smaak in tops te hebben, een nieuwe hobby én een schattig hondje

Lees ook

Kroonprinses Elisabeth van Belgie, hertogin van Brabant en aanstaand koningin, viert vandaag haar zestiende verjaardag.

Nu haar Sweet Sixteen er bijna op zit, trakteert ze op wat nieuwe foto's, waaronder een wel erg leuke met haar hondje Jeep. Naar aanleiding van haar verjaardag heeft het paleis de biografie van de prinses op de royal website bovendien aangepast. Het meeste was al bekend, maar nieuw is dat Elisabeth erg sportief is en graag in de keuken staat.

"Thuis houdt ze van koken en ontdekt ze graag nieuwe recepten." Naast al bekende sporten als skiën, tennis en zeilen doet ze tegenwoordig ook aan diepzeeduiken (lekker anoniem, zo'n pak!). "Ze is graag in de natuur en gaat graag ‘hiken’. Ze spreekt ook regelmatig af met haar vrienden," zo luidt het nu op de site van het paleis.

Elisabeth volgt ook pianoles en houdt van verschillende muziekgenres. Ze leest graag boeken en laat zich hierdoor inspireren. Buiten haar schooluren zet ze zich als vrijwilliger in voor naschoolse begeleiding aan kinderen met leerproblemen. Ze heeft meegeholpen in een zorginstelling voor ouderen, in de 'daklozenwerking' en heeft zich al ingezet voor mensen met een beperking. Kortom, noblesse oblige allover.

 

Foto's © Belgische Monarchie

Laatste nieuws

Zie ook