Man klaagt luchtvaartmaatschappij aan omdat hij geen champagne krijgt

De passagier klaagde de vliegtuigmaatschappij aan vanwege pure misleiding.

Lees ook

De Canadese Daniel Macduff klaagt een vliegmaatschappij aan omdat hij mousserende wijn kreeg in plaats van champagne. Pure misleiding volgens de passagier.

De Canadese prijsvechter Sunwing adverteerde met een 'on-board champagne toast'. Dat was de reden voor Macduff om een vlucht vanuit Quebec naar Cuba te boeken met de airline. Aan boord kreeg hij echter de schrik van zijn leven. In plaats van champagne kreeg hij een goedkopere bubbeltjeswijn. Schan-da-lig!

Dat pikt Macduff niet en dus heeft hij nu de maatschappij aangeklaagd. 'Het gaat niet om de discussie over mousserende wijn in plaats van champagne. Het gaat om de boodschap', zegt zijn advocaat Sébastien Paquette.

Schadevergoeding

Hoewel het volgens de advocaat slechts om de boodschap gaat, eist hij wel een compensatie. Hij wil het verschil in prijs terugkrijgen plus een schadevergoeding. Zo'n 1.600 andere passagiers hebben zich bij de zaak aangesloten om ook gecompenseerd te worden.

Bizar

Sunwing vindt de rechtzaak bizar. In een verklaring zegt de maatschappij dat de advertentie niet refereerde naar de drankjes tijdens de vlucht, maar naar de service in het algemeen van het bedrijf. Het bedrijf is naar aanleiding van de commotie wel gestopt met adverteren. Bovendien is er op de website van de maatschappij te lezen dat er nu mousserende wijn aan boord wordt geschonken.

BRON: PANORAMA

Laatste nieuws

Zie ook