Spanje: prinses Leonor en prinses Sofia bij parade

Couture voor prinses Leonore (12): het is fijn om een aanstaand koningin te zijn.

Lees ook

De dochters van koning Felipe en koningin stonden er weer keurig bij op de Nationale Dag, Leonor (bijna 12) in het rood en prinses Sofia (10) in het roze.

Gezien het feit dat een aantal Cataloniërs zich wil afscheiden was de Spaanse Nationale Dag best een dingetje. Het koninklijk gezin rukte echter voor de militaire parade uit alsof er niets aan de hand was.

© ANP

Koningin Letizia was beeldig in gemêleerd grijs met borduursels  van Felipe Varela en een parelbroche van haar schoonmoeder, oud-koningin Sofia.

© Ministerie van Defensie Spanje

Prinses Leonor droeg Carolina Herrera en prinses Sofia Pili Carrera.

© Getty Images

De parade is een van de weinige officiële momenten waar de prinsesjes bij zijn.

© ANP

Mede door de onrust die Catalonië veroorzaakt waren er erg veel mensen op de been die juist de eenheid van Spanje wilden benadrukken. Aan de militaire parade deden 3900 militairen, 78 vliegtuigen en 84 voertuigen mee, hij werd dit jaar voor de 30ste keer gehouden. Tegen de felle zon werden waaiers ingezet, wat een elegante oplossing bleek te zijn.

© ANP

Prinses Elena, met haar liefde voor stierenvechten en flamenco Spaanser dan al haar familieleden bij elkaar, stond gewoon in het publiek om de parade en haar broer de koning te zien.

 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook