Staatsbezoek Jordanië uitgesteld

Het staatsbezoek is om onbekende reden uitgesteld.

Lees ook

Schreven we eerst nog dat de Jordaanse royals naar Nederland toekwamen, blijkt nu dat dat helemaal niet door gaat. Het staatsbezoek is om onbekende reden uitgesteld.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een persbericht weten dat de Jordaanse Koning Abdullah II en zijn vrouw koningin Rania komen volgende maand niet naar Nederland komen, maar dat er naar een nieuwe datum wordt gezocht. Staatsbezoeken worden zelden afgezegd. Vorig jaar zegde echter Mexico zijn bezoek op het laatste moment af. 

Het vorige Jordaanse staatsbezoek aan Nederland dateert van 2006 toen Abdullah nog een snor had en Rania de afdeling Plastic Fantastic nog niet zo frequent bezocht. Het paar ging toen met koningin Beatrix onder meer naar Flevoland en leek redelijk verbijsterd tijdens het staatsdiner:

                                                            

De koningsparen kennen elkaar redelijk goed: Willem-Alexander was vorig jaar nog bij Abdullah op bezoek, toen hij even in Jordanië was. Hij was daar om de Nederlandse militairen van de Air Task Force Middle East een hart onder de riem te steken. 

BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook