Oranje in Portugal: de kuiten van de koningin

De eerste dag van het staatsbezoek van Nederland aan Portugal staat vooral in het teken van officiële zaken.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in Lissabon begonnen aan de eerste dag van hun staatsbezoek aan Portugal. Wij praten je even bij over de écht belangrijke zaken.

Om fris en fruitig aan de erewacht te beginnen waren de koning en koningin gisteravond al in Lissabon gearriveerd.

We vinden het adorable dat ze na vijftien jaar huwelijk nog altijd gezellig arm in arm staan en zich lekker in elkaars kleuren stylen. Wat betreft Máxima's vliegtuigschoenen: respect.  

Verder had ze zich weer eens gedecoreerd met een Tor From Hell, als spannend voorproefje op Halloween. Het betreft ditmaal een Taminiau Tor, dus fashionable verantwoord. 

© Monarchy Press Europe

Het vervoer mocht er ook zijn: bij gebrek aan regeringsvliegtuig (dat is nog niet opgeleverd) arriveerden de Oranjes en hun gevolg met een privéjet. 

© FlyVictor.com

De Boeing BBJ 737-500 kan 44 passagiers vervoeren en ziet er aan de binnenkant uit als een typische zakenjet.

Het officiële staatsbezoek begon vanmorgen met een welkomstceremonie met president Marcelo Rebelo de Sousa. In Portugal werden alleen royaltywatchers er opgewonden van, de rest van het land is uitsluitend bezig met de kwalificatiewedstrijd van Portugal tegen Zwitserland, die vanavond wordt gespeeld.

We hebben zo maar de indruk dat de president Máxima wel ziet zitten en zijn diep onder de indruk van Hare Majesteit's kuiten: #RoyalFitgirl.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima brachten een bezoek aan het Hieronymietenklooster (Mosteiro dos Jeronimos), in de wijk Belem. Qua kleding citeren we de onvolprezen Josine Droogendijk: "Koningin Máxima draagt een nieuwe japon met transparante overlaag van Natan. Haar parabuntal relevé is een ontwerp van Delvigne."

Willem-Alexander inspecteerde de erewacht bij het bezoek aan het Portugese parlement, #corebusiness. 

En bij het bezoek aan het parlement waren de boeketjes diplomatiek uitgevoerd in de nationale driekleur.

Bij zo'n staatsbezoek ontkom je niet aan wat toeristische elementen. Hier zitten Willem-Alexander en Máxima in een tram, een zogeheten 'electrico' op weg naar de wijken Mouraria en Intendente.

Het koningspaar mocht ook nog even de tram uit, om in de wijk mee te werken aan wat selfies. 

Vanavond een extra post over het staatsbanket, met de mooiste foto's, op Beau Monde! 

Foto's © Remko de Waal / ANP

Laatste nieuws