Backstage met prins Mateen van Brunei

Leuk: even binnenkijken achter de schermen van het paleis van Brunei, tijdens het gouden jubileum van de sultan.

Afgelopen week vierde sultan Hassanal Bolkiah van Brunei uitgebreid zijn gouden regeringsjubileum. We kijken nog even terug op alle festiviteiten met zijn zoon, prins Mateen.

Er waren vele festiviteiten rond de Golden Jubilee in Bandar Seri Begawan, met als hoogtepunt toch wel de processie door de stad. De sultan liet zich samen met koningin Saleha rondrijden in een gouden draagstoel die werd getrokken door onderdanen in klederdracht. Saleha is een blijvertje; de sultan nam er later nog twee vrouwen bij, maar liet zich van hen scheiden en nam daarbij ook al hun titels en privileges af.

 

Een bericht gedeeld door Mateen (@tmski) op

De sultan heeft bij zijn vrouw en exen in totaal vijf zonen en zeven dochters. Prins Al-Muhtadee Billah, de oudste zoon van Hassanal en Saleha, is de huidige kroonprins. Prins Mateen is de jongste zoon uit zijn tweede huwelijk met stewardess Hajah Mariam en een béétje een lievelingetje van zijn vader. Hij was een van de uitverkoren kinderen die mee mocht in de draagstoel: Mateen stond achterop. "Vereerd om met jullie deel uit te maken van deze historische gebeurtenis," schreef hij bij deze foto.

 

Een bericht gedeeld door Mateen (@tmski) op

Het duurde even voor alle gasten bij het staatsbanket hun plekje hadden gevonden. Omdat royals altijd als laatsten arriveren, betekent dat dus wachten. Mateen deed dat in een van de aangrenzende privéverblijven waar men niet geeft bezuinigd op bladgoud en marmer. 

 

Een bericht gedeeld door Mateen (@tmski) op

Het duurde dus even voor het royal gezelschap aan tafel kon. Of zoals Mateen postte: 'Slightly hungry.' Zoveel zeggen gouden bordjes dus ook weer niet. 

 

Openingsbeeld © ANP

 

Laatste nieuws