Zo zien de acteurs uit The Sound Of Music er nu uit

Inmiddels is het toch al meer dan 51 jaar geleden dat de musicalfilm voor het eerst op de buis verscheen en in de tussentijd is er veel veranderd.

The Sound of Music, wie heeft 'm niet gezien? Grote kans dat jij alle liedjes nog kunt dromen. Inmiddels is het toch al meer dan 51 jaar geleden dat de musicalfilm voor het eerst op de buis verscheen en in de tussentijd is er veel veranderd. Wij zochten uit wat de cast nu doet en natuurlijk: hoe ze er nu uitzien!

Maria 

Als je Julie Andrews niet kent van haar rol als gouvernante Maria in de film The Sound of Music, ken je haar wel als Mary Poppins.

De 82-jarige actrice kon niet alleen goed acteren, maar stond ook bekend om haar prachtige stem. Helaas zorgde een mislukte operatie aan een goedaardig gezwel op haar stembanden ervoor dat ze haar prachtige zangstem verloor. 

Kapitein Von Trapp 

Christopher Plummer is nog altijd een gevierd acteur. Zo was hij onder andere te zien in The Girl with the Dragon Tattoo en A Beautiful Mind.

Barones Elsa Schraeder

De rol van barones Elsa Schraeder werd gespeeld door Eleanor Parker. De actrice overleed in 2013 op 91-jarige leeftijd. 

Liesl von Trapp

Charmian Carr speelde de hopeloos verliefde Liesl, die het liedje 'Sixteen going on Seventeen' zong. Na The Sound of Music speelde zij nog maar één filmhoofdrol: in Evening Primrose (1966). Toen ze de filmwereld daarna verliet, werd ze binnenhuisarchitect – met onder andere Michael Jackson in haar klantenkring. Ook schreef ze twee boeken na haar acteercarrière.
Helaas overleed de actrice op 73-jarige leeftijd aan de complicaties van een zeldzame vorm van dementie.

Friedrich von Trapp

Nicholas Hammond speelde Friedrich, de oudste zoon van de von Trapps. De acteur is een van de weinige castleden die na de musicalfilm in de spotlights bleef. Jarenlang speelde hij nog in films, tv-shows en mini-series. 

Louisa von Trapp

De rol van Louisa von Trapp werd gespeeld Heather Menzies. De 67-jarige actrice was na The Sound of Music nog te zien in een paar films en series, maar besloot zich uiteindelijk te richten op kankeronderzoek. 

Kurt von Trapp

Kurt (oftewel: Duane Chase) gaf zijn acteercarrière op voor de studie geologie. Tegenwoordig ontwerpt hij software voor computers.

Brigitta von Trapp

Angela Cartwright was na de film onder meer te zien in de series 'Lost in Space' en het populaire 'The Love Boat'. Tegenwoordig houdt de 65-jarige brunette zich voornamelijk bezig met fotografie en heeft ze een studio in Los Angeles waar ze haar zwart-witwerken tentoonstelt.

Marta von Trapp

Debbie Turner was pas negen jaar oud toen ze de rol van Marta von Trapp speeld en ging na de opnames terug naar school. Ze keerde nooit terug naar de filmwereld en is nu eigenaresse van een eigen bedrijf in 'bloemendesign'. 

Gretl von Trapp

Kym Karath zei Hollywood echter geen gedag. Na The Sound of Music was ze onder andere te zien in Amerikaanse televisieseries zoals 'Lost in Space' en 'Family Affair'.

Bron: HLN, AD, Beeld: Getty, The Sound of Music, ANP

Laatste nieuws