Bewezen: zó scoor je een Louis Vuitton tas goedkoper

Druk aan het sparen voor een nieuwe Louis Vuitton tas? Dan wil je dit zeker weten.

Lees ook

Druk aan het sparen voor een nieuwe Louis Vuitton tas? Dan wil je dit zeker weten. De prijs van je arm candy hangt namelijk af van het land waar je tas koopt, volgens Business of Fashion (BoF). Er bestaat zelfs een heel simpele truc om erachter te komen hoe de prijzen wereldwijd variëren. 

Speedy

Op de website van Louis Vuitton zie je de verschillen heel gemakkelijk door enkel op change location te klikken. Je zult dan zien dat hetzelfde item verschillend wordt geprijsd in verschillende landen. Volgens BoF tel je, met oog op de huidige wisselkoersen, voor een Speedy 30 handtas zo’n $854 neer in Frankrijk. Hoe verder Europa van jou vandaan ligt, des te duurder de tas is. 

Verschillen

"In de Verenigde Staten is de prijs van diezelfde tas $970, een stijging van 12 procent. In China is de Speedy 30, ruim 32 procent duurder en kost-ie $1138. In Brazilië kost het pareltje $1322. Dat lees je goed, de prijs van de Louis Vuitton Speedy 30 stijgt met 53 procent in Brazilië, ten opzichte van Frankrijk. 

BoF legde uit dat zowel de belastingen als de wisselkoersen een rol spelen in de verschillen. De volgende keer dat je overweegt een designertas te kopen in China of Brazilië, moet je dus twee keer nadenken…

BRON: GRAZIA, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook