Zo verdien je tot wel één miljoen meer

De financiële nieuwsite Business Insider toonde aan dat je door een goede onderhandelingstactiek wel een miljoen méér kan verdienen.

Lees ook

Onderhandelen over je salaris of zelfs om opslag vragen, kan een ongemakkelijke taak zijn. Maar te soft zijn tijdens je salarisgesprekken, vooral aan het begin van je carrière, kan een dure grap worden.

Een beetje rekenen

De financiële nieuwsite Business Insider toonde aan dat je door een goede onderhandelingstactiek wel een miljoen méér kan verdienen. Stel je hebt twee werknemers: Ruud en Mirte. Ruud accepteert een startsalaris van 37.500 euro en Mirte van 42.000 euro, allebei krijgen ze één procent loonsverhoging per jaar. Mirte regelt nog eens om de drie jaar, vier procent loonsverhoging. Tegen de tijd dat de twee met pensioen gaan, verdient Ruud 59 duizend per jaar en Mirte meer dan een ton. Over hun gehele loopbaan heeft Mirte een miljoen euro méér verdiend.

Tips

Via een aantal manieren kan je je kans verhogen om meer te verdienen. Bijvoorbeeld als je wisselt van baan blijkt uit onderzoek van financiële dienstverlener Nomura. Door het wisselen van baan wordt je onderhandelingspositie sterker. Maar ook als je juist bij hetzelfde bedrijf blijft werken kan je meer gaan verdienen. Bijvoorbeeld als je promotie maakt en je functie meer verantwoordelijkheid vraagt. De boodschap is in ieder geval duidelijk; laat de kaas niet van je brood eten. 

BRON: MARIECLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook