Zwitserse politie vindt tal van 500 euro biljetten in toiletten

Er is één groot mysterie rondom de hoeveelheid biljetten die massaal verknipt en door het toilet gespoeld werden...

Lees ook

Het zal je maar gebeuren: je vindt opeens allemaal briefjes van 500 euro in een toiletpot. De politie in Zwitserland maakte het mee toen ze in een filiaal van de Zwitserse bank UBS tal van biljetten van 500 euro vonden. En dat bleek pas het begin te zijn…

Nadat de biljetten op het toilet bij de Zwitserse bank, waar overigens tientallen persoonlijke kluisjes in de buurt stonden, werden gevonden, volgde er al snel meer plekken waar het geld werd gevonden. Zo doken de 500 euro biljetten ook op in de afvoerleidingen van dichtstbijzijnde cafés.

Een opvallend detail was dat de biljetten van tevoren in stukjes waren geknipt. Iets waar de café-eigenaren overigens totaal niet blij mee zijn. Alle reparatiekosten aan de pijpleidingen hebben hen namelijk flink wat geld gekost. 

Onderzoek

De justitie in Zwitserland heeft door het beruchte biljetten incident een onderzoek gestart om het tot op de bodem uit te zoeken. “Er moet iets achter dit verhaal zitten. En daarom zijn we een onderzoek begonnen", aldus een woordvoerder van justitie. 

Hoewel de Zwitserse justitie zo min mogelijk kwijt wil over het onderzoek, zou de Europese beslissing om de biljetten van 500 euro vanaf eind 2018 af te schaffen, er wellicht iets mee te maken kunnen hebben. To be continued…

Lees ook: Geld maakt wél gelukkig als je het hieraan uitgeeft

Bron: Business Insider Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook