L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt op 94-jarige leeftijd overleden

De rijkste vrouw van de wereld is vannacht overleden, zo maakte haar enige dochter vanochtend bekend.

Lees ook

Ze erfde een enorm banksaldo van haar vader Eugène Schueller, die in 1922 het succesvolle cosmeticabedrijf L’Oréal oprichtte. Maar ook zelf wist Liliane Bettencourt met het familebedrijf een enorm imperium op te zetten. Ze mocht zichzelf dan ook de rijkste vrouw ter wereld noemen. Tot vannacht. Haar dochter bracht vanochtend namelijk het verdrietige nieuws naar buiten dat haar 94-jarige moeder is komen te overlijden.

Het moge duidelijk zijn: Liliane werd met een gouden paplepel geboren, maar wist in haar loopbaan ook zelf voor een riant inkomen te zorgen. Dat deed ze zelfs zo goed, dat ze met een geschat vermogen van ongeveer 44 miljard dollar, de rijkste vrouw op aarde werd genoemd.

In 2012 besloot Liliane het voor gezien te houden en droeg ze het stokje over aan haar kleinzoon. Sindsdien is ze ook volledig uit de publiciteit verdwenen, al had ze daar ook zo haar redenen voor. Naast dat ze de laatste jaren aan Alzheimer leed, kwam ze namelijk ook vaak erg negatief in het nieuws. 

Schandalen

Zo is ze ervan beschuldigd de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy financieel te hebben gesteund tijdens de presidentscampagnes, zou er geld versluisd zijn naar belastingsparadijzen én zou ze tijdens de economische crisis miljoenen euro's hebben teruggekregen van de belastingen. 

Enfin, met haar overlijden geeft ze het stokje over aan de 67-jarige Alice Walton, erfgename van Sam Walton en oprichter van Walmart, die zichzelf nu met een geschat vermogen van 38 miljard dollar de rijkste vrouw op aarde mag noemen.

Lees ook: Zien: De eerste beelden van de L'Oréal en Balmain-collectie

Bron: HLN.be Beeld: ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook