Mart Visser werkt niet met magere modellen

Nederlandse ontwerper Mart Visser kan niets met dun. En dat is geen loze kreet.

Lees ook

Nederlandse ontwerper Mart Visser kan niets met dun. En dat is geen loze kreet. Mart stuurt namelijk bij zijn casting met gemak de modellen weg die hij veel te mager vindt. "Stuur ze nog maar eens langs als ze wat vaker risotto hebben gegeten", meldt hij aan Volkskrant Magazine.

Mart Visser heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, maar bang voor verandering is hij niet. De ontwerper is klaar met de standaardmodellen en boekt alleen nog maar modellen met iets extra's. Extra rondingen, extra persoonlijkheid, extra jaren.

Sinds zijn collectie in de kledingwinkel Promiss hangt, is zijn kleding voor veel vrouwen ook een stuk toegankelijker. Om een realistisch beeld te krijgen van vrouwen trok hij het hele land over. "Ik kan het iedere ontwerper aanraden eens buiten de A10 te gaan kijken hoe Nederland in elkaar zit", vertelt Mart Visser aan Volkskrant Magazine.

De ontwerper zegt zich niets aan te trekken van de mensen die beweren dat hij zijn naam als couture-ontwerper te grabbel gooit. Naast dat hij ervoor wilt zorgen dat zo veel mogelijk vrouwen goede kleding dragen, is het verkopen van confectie gewoon een goede bron van inkomsten.

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook