Máxima in New York

Koningin Máxima is gisteren na Prinsjesdag op het vliegtuig naar New York gestapt.

Lees ook

Koningin Máxima is gisteren na Prinsjesdag op het vliegtuig naar New York gestapt. Ze was aanwezig bij het 'Goalkeepers Global Awards Dinner', georganiseerd door de Bill en Melinda Gates Foundation.

Bijdrage

Bij het diner werd stilgestaan bij jonge mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het verwezenlijken van een van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen. Doelen die in 2015 door de wereldgemeenschap zijn afgesproken.

Initiatieven

Melinda Gates wil met de stichting initiatieven belonen die de verschillende doelen een stapje dichterbij brengen, zoals het initiatief van Felix Manyogote uit Tanzania die werkt aan het verminderen van sterfte bij geboorten en onder jonge kinderen.

Financiële diensten

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten.

Ook prinses Mary van Denemarken was aanwezig, evenals prinses Mabel. Zij sprak bij de VN over de vooruitgang van de situatie rondom kinderhuwelijken.

BRON: AD, NOUVEAU

Laatste nieuws

Zie ook