Prins Laurent te ziek voor standje van premier

Het is wel héél toevallig dat de Belgische prins net ten prooi valt aan kwalen assorti op het moment dat hij eindelijk verantwoording moet afleggen.

Lees ook

Zul je net zien: moet prins Laurent (53) op het matje komen bij de premier, is hij opeens 'ziek'.

De jongste broer van koning Filip van België moet verantwoording afleggen bij de premier (die ministerieel verantwoordelijk voor hem is) omdat hij zonder toestemming een feest bijwoonde op de Chinese ambassade. In uniform ook nog. Heel ondiplomatiek.

© Prins Laurent / Twitter 

Laurent kan een deel van zijn dotatie verliezen. De wet schrijft echter voor dat Laurents versie van de gang van zaken éérst gehoord moet worden. Vandaar dus, dat hij zich op het ministerie moest melden.

© Getty Images

Nu zou een normaal mens denken: 'Vooruit, griep, ik vraag een weekje uitstel aan.' Niet Laurent, die zijn advocaat (!) laat melden dat Zijne Koninklijke Hoogheid echt niet naar de premier kan en een tijdje uitgeschakeld zal zijn. Dat was hij ook al een paar keer eerder, de prins zit fysiek en mentaal niet altijd even goed in zijn vel.

© Getty Images

Laurent had eerder al een ziektebriefje laten bezorgen. Hij zag af van zijn recht om persoonlijk gehoord te worden en wilde zich voor het verhoor laten vertegenwoordigen door zijn advocaat. Wat natuurlijk ook een slimme manier kan zijn om onder een vervelend gesprek uit te komen. Ook zelf verantwoordelijkheid nemen is namelijk al jaren een dingetje voor de probleemprins.

 

Openingsbeeld © Monarchy Press Europe

Laatste nieuws

Zie ook