Prinses Mette-Marit verslikt zich in moestuin

Grappige foto's: je zou denken dat een Belle & Naturelle royal als Noorse Mette-Marit in haar element is in een stadstuin, maar dat viel nog best tegen.

Lees ook

In eerste instantie leek het werkbezoek op Mette-Marits lijf geschreven. Noorse hipsterprinses + moestuin = gegarandeerd succes, toch?

Niet als de smaak van puur natuur… toch even slikken is. Mette-Marit, passend gestyled in jeans met rubberlaarzen, mummelde dapper maiskorrels, peulen en ander uiterst verantwoord groenvoer weg,

© BSR Agency

Dat vermoedelijk smakelijker was geweest na even koken of wokken, want rauw bood het gebodene toch niet de smaaksensatie die je zou verwachten van de moestuinhype.

© BSR Agency

Het was overigens niet de eerste keer dat haar menselijkheid het won van de ijzeren discipline die een royal moet hebben. Zo had zo ook al eens haar twijfels bij biscuitjes met gemalen sprinkhanen…

© Getty Images

…en was ook de cuisine van Trondheim in haar ogen iets om vooral omzichtig te benaderen.

© BSR Agency

Het groenvoermomentje van kroonprinses Mette-Marit was bij een bezoek aan een stadsboer in de Noorse hoofdstad Oslo. Andreas Capjon leert kinderen en volwassenen alles over het telen van groenten en kruiden. Mette-Marit herstelde zich van haar huivering door zich enthousiast te tonen. "Ik heb een hoop geleerd over gezond eten", zei de kroonprinses.

© BSR Agency

"Ik heb zelf ook een tuintje voor verse groenten en kruiden", zei Mette-Marit. "Ik houd van lekker en gezond eten en nu ik een heleboel tips heb gekregen van Andreas zal ik met nog meer plezier gebruikmaken van mijn tuintje."

© BSR Agency

Verder roemde Mette-Marit de opzet van het project. Vooral het educatieve aspect kan de goedkeuring van de kroonprinses wegdragen. "Kinderen en jongeren leren zo waar hun voedsel vandaan komt en hoe makkelijk het is om gezond te eten."

© BSR Agency

Nu alleen zelf nog wat geanimeerder in een peul happen, Koninklijke Hoogheid.

 

Openingsbeeld © BSR Agency / bron: ANP 

 

Laatste nieuws

Zie ook