Koningsdag 2018 in Groningen

De koninklijke familie viert volgend jaar Koningsdag in de stad Groningen.

Lees ook

De koninklijke familie viert volgend jaar Koningsdag in de stad Groningen. Dat maken de Rijksvoorlichtingsdienst en de gemeente rond deze tijd bekend.

Vorig jaar was Koningsdag in Tilburg, toen kwamen er 150.000 mensen naar de binnenstad. De laatste Koningsdag in Groningen was in 2004 in Warffum, en dat zag er zo uit:

Het spijkerjasje van Máxima was onmiddellijk uitverkocht en de baretten waren ook niet aan te slepen. Het was ook voor het eerst dat een royal in jeans te zien was op een publiek moment.

Tweede keer

Het was de tweede keer dat de koninklijke familie de provincie Groningen aandeed ter gelegenheid van Koninginnedag. De eerste keer was dat in 1990. Toen bezochten koningin Beatrix en haar gevolg Loppersum en Haren.

Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning in Groningen René Paas noemen het bezoek van de koninklijke familie „fantastisch.” Waarom is gekozen voor Groningen is niet bekend.

Wat het programma gaat zijn is niet bekend. Koningsdag 2018 vindt plaats op vrijdag 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander.

BRON: RIJKSOVERHEID, TELEGRAAF, ANP

Laatste nieuws

Zie ook