Pauline Ducruet: haute couture voor dochter prinses Stéphanie

'Viva Las Vegas!' voor Pauline Ducruet, de dochter van prinses Stéphanie van Monaco.

Lees ook

Pauline Ducruet is de Grimaldi die volstrekt haar eigen plan trekt en zich steeds meer profileert als professioneel fashionista, inclusief eigen ontwerpen.

Hoewel ze vrijwel altijd aanwezig is op belangrijke momenten in Monaco, heeft Pauline inmiddels een eigen leven opgebouwd in New York, waar ze woont met haar hond Mala en haar niche probeert te vinden in de modewereld.

Paper Magazine strikte haar voor een reportage in Paris Las Vegas, het faux Franse resort in de gokstad. Het was niet Pauline's eerste bezoek aan Vegas: "Ik ben een paar jaar geleden al eens met een gezinstrip geweest. Helaas was ik toen nog geen 21 en kon ik nog niet van het nachtleven genieten, maar ik heb goede herinneringen aan de show die we toen hebben bezocht." Ze draagt hier Chanel met glam rock, as you do. 

© Paper Magazine, Pauline draagt links Céline en rechts Lanvin

Pauline begon met modellenwerk voor Lancaster, waarvoor ze tegenwoordig alleen nog campagnes in het verre oosten doet. "Ik vond het heel leuk, maar mijn hart lag toch meer bij iets waar ik meer eigen creativiteit in kon leggen," zegt ze daarover. Ze ging daarom naar de prestigieuze designschool Parsons in New York en is momenteel bezig die opleiding af te ronden.

"Ik werk aan mijn eigen brand project",  zegt ze. Het is heel opwindend om je eigen ding te kunnen ontwikkelen en te kunnen doen waar je al je leven lang van droomt." Wat haar Altered Designs precies behelst in niet duidelijk. Het maakt de indruk een soort knipcursus à la Absolutely Fabulous te zijn, waarin ze reeds bestaande ontwerpen verknipt en opfrist. Deze verstelservice noemt het hipsterprinsesje uiteraard 'upcycling'.  

Prinses Stéphanie noemt ze haar grootste stijlinvloed: "Dat is beslist mijn moeder en haar looks in de jaren tachtig, Die androgyne, flitsende stijl, die heeft echt indruk op me gemaakt." Een eigen stijl zegt ze zelf niet te hebben. "Die verandert met mijn stemming mee, maar ik hou van basics met een beetje edgy twist." Hmm, Karl Lagerfeld lijkt zich nog even geen zorgen te hoeven maken

Laatste nieuws

Zie ook