10 dingen die je nog niet wist over de Cartier Love bracelet

​​​​​​​ De armband was zelfs het afgelopen jaar, het meest gegooglede juweel op het internet.

Lees ook

De Cartier Love bracelet staat bij menig vrouw op de wishlist, en dat is bij ons niet anders.

De armband was zelfs het afgelopen jaar, het meest gegooglede juweel op het internet. En het blijft nog wel even googlen en zwijmelen, want deze schoonheid kost maar liefst 5000 euro. Ondanks dat it-girls de populariteit van de armband vergroot hebben, heeft de Love bracelet het vooral aan zichzelf te danken. De Cartier-armband heeft namelijk een rijke en verrassende historie. Tien fascinerende weetjes over dit iconische item van het Franse juwelenhuis.

1/ De Love bracelet was zoals velen wél denken niet ontworpen in Parijs, maar in 1969 in New York.

2/ De armband is speciaal ontworpen in een ovale vorm, zodat hij zo goed mogelijk om je loved one’s pols zal passen.

3/ Het was het eerste juweel dat designer Aldo Cipullo creëerde voor Cartier.

 

4/ De ontwerpen van Cipullo voor Cartier worden vaak gezien als revolutionair. In de tijd dat de Love bracelet werd gecreëerd, was het normaal dat je een juweel koos die matchte met jouw outfit. Cipullo gooide het over een andere boeg. De Love bracelet kon dag en nacht gedragen worden.

5/ Geruchten gingen de ronde dat Cartier een beleid had, dat de Love bracelet alleen door stelletjes aangeschaft mochten worden.

6/ De originele Love bracelet was verguld, maar snel kwam Cartier met een gouden versie van de armband. Pas later in 1979 werden de diamanten toegevoegd.

7/ Het ronde schroeven-design aan de buitenkant van armband is geïnspireerd op Cartier's Santos-horloge.

8/ Toen de Love bracelet voor het eerst werd gelanceerd, zorgde Cartier ervoor dat de meest bekende koppels van die tijd de armbanden kregen. O.a. stelletjes als Elizatbeth Taylor en Richard Burton, Ali MacGraw en Steve McQueen droegen de armband.

9/ De Love bracelet was in het begin ontworpen zonder serienummers, maar door de populariteit besloot Cartier om de serienummers toch toe te voegen aan het design. Elke Love bracelet heeft een uniek nummer en wordt gedocumenteerd.

10/ Er wordt beweerd dat veel van de ziekenhuizen in New York de Love bracelet-schroevendraaier in huis hebben, voor het geval dat er een patiënt binnen komt met een Love bracelet. Je kan niet goed genoeg voorbereid zijn, vinden wij ook.

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook