Als je miljonair wilt worden, zeg dan je vaste baan op

De meeste miljonairs zijn ondernemer, maar liefst 80 procent.

Lees ook

Er zijn in Nederland meer miljonairs bijgekomen. In 2015 waren er 106.200 miljonairshuishoudens, 500 meer dan een jaar eerder. Samen bezitten ze 309 miljard euro. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer dan een miljoen

Als je een vermogen van meer dan 1 miljoen euro bezit (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek) word je officieel tot de miljonairs gerekend. Het gemiddelde vermogen van een miljonair is ongeveer 2,9 miljoen euro. Aardig wat centen!

Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe zijn die mensen dan miljonair geworden?

De meeste miljonairs zijn ondernemer, maar liefst 80 procent. De helft van die 80 procent is directeur-grootaandeelhouder van een bedrijf en ruim een derde werkt als zelfstandige (denk aan artiesten, voetballers of topmodellen). De meeste mensen worden rijk in de handel, zorg, de financiële wereld en de specialistische dienstverlening. 

Bezit

Het grootste deel van het vermogen van miljonairs komt uit het (gedeeltelijke) bezit van een of meer bedrijven. Hoe rijker het huishouden, hoe groter het belang in ondernemingen. Een kleiner deel van het vermogen is spaargeld. Gemiddeld is dat 423.000 euro, terwijl niet-miljonairs gemiddeld zo'n 33.000 euro gespaard hebben.

In Nederland wonen de meeste miljonairs in Laren, Bloemendaal en Blaricum.

BRON: RTL, CBS

Laatste nieuws

Zie ook