Koning bezoekt slachtoffers Irma op Curaçao

Koning Willem-Alexander is op Curaçao aangekomen om slachtoffers van orkaan Irma een hart onder de riem te steken.

Lees ook

Zich laten bijpraten, hulpverleners bedanken en slachtoffers van orkaan Irma bezoeken, dat is het doel van het bezoek van koning Willem-Alexander aan Curaçao.

Zijne Majesteit arriveerde zondag met minister Plasterk van Koninkrijksrelaties op het eiland.

© ANP

Daar werden ze ontvangen door onder andere de gouverneur van Curaçao, mevrouw George-Wout.

© ANP

Aansluitend werd  een bezoek gebracht aan METEO waar een presentatie werd gegeven over de voorbereidingen van hulpinzet in Sint Maarten.

© ANP

Willem-Alexander had zich duidelijk ingelezen en haakte vlot in bij de deskundigen.

De koning was daarnaast zichtbaar onder de indruk en vooral zichtbaar begaan met de situatie en oogde alsof hij zin had om onmiddellijk zelf te gaan helpen, #handenuitdemouwen. 

© ANP

"De boodschap die ik voor de bewoners van Sint Maarten heb, is de volgende: we beseffen wat u is overkomen en we doen zo goed mogelijk ons best om iedereen te helpen die hulp nodig heeft. Vertrouw op de hulp." Dat zei koning Willem-Alexander na zijn bezoek aan de meteorologische dienst. "Ik ben hier om eerst uit te zoeken wat er tot nu toe gebeurd is en wat de coördinatie vanuit Curaçao betekent."

© ANP

Koning Willem-Alexander werd vervolgens bij marinebasis Parera op Curaçao ontvangen door Commandant der Zeekrachten Peter Jan De Vin. De koning liet zich er informeren over de hulpverlening die vanaf het eiland wordt verleend na orkaan Irma.

© ANP

Nog op het programma stond verder een bezoek aan een ziekenhuis waar slachtoffers en patiënten, afkomstig uit Sint Maarten, zijn ondergebracht. Vandaag reist de koning door naar Sint Maarten.

 

 

Laatste nieuws

Zie ook