Prins Charles breekt record in-de-wacht-staan

De prins van Wales heeft reeds de pensioengerechtigde leeftijd, maar moet nog altijd aan zijn baan beginnen.

Lees ook

Over een raar royal leven gesproken: kroonprins Charles (68) heeft dit weekend het record in-de-wacht-staan gebroken.  

Charles passeerde zijn betovergrootvader Edward VII, die als oudste zoon van koningin Victoria iets meer dan 59 jaar de voor de troonopvolger gereserveerde titel 'prins van Wales' voerde. zo meldt de BBC.

© ANP

De oudste zoon van de Queen was al de oudste prins van Wales uit de historie, maar anders dan zijn verre voorvader was hij niet meteen bij zijn geboorte al troonopvolger. Charles werd dat pas in 1958. Daarna werd nog tot 1969 gewacht tot hij door zijn moeder werd gekroond. Deze ceremonie zal Charles ooit bij prins William uitvoeren. 

© ANP

Gezien het feit dat Charles' moeder koningin Elizabeth gestaag door regeert gaat het nog wel even duren voor Charles III een feit is. En blijft dit zijn core business: beelden van zijn moedertje onthullen, zoals hier in 1993. De Queen is al de langst regerende en oudste monarch uit de geschiedenis en haar echtgenoot prins Philip de langst dienende prins-gemaal. In november zijn Elizabeth (91) en Philip (96) met zeventig jaar ook het langst getrouwde koninklijke stel. Nu maar hopen dat ook Charles gezegend is met gezonde genen, zodat hij te zijner tijd ook nog een tijdje van de topfunctie kan genieten. 

 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook