doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Prins Maurits ritselt er een extra streep bij

Als royal uithangbord heb je als prins zomaar een streepje voor.
@media (max-width: 679px){#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ee6bdcdb72 img{#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ee6bdcdb72 img{#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ee6bdcdb72 img{#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ee6bdcdb72 img{#fig-614ee6bdcdb72 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Prins Maurits ritselt er een extra streep bij

Je moet maar durven: bevordering vragen én krijgen. Prins Maurits kreeg het voor elkaar, hoewel zijn militaire CV nu niet echt de rang van 'kapitein ter zee' rechtvaardigt.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De prins had begin juni nog persoonlijk om een extra streep gevraagd toen hij zich samen met Commandant der Strijdkrachten Rob Verkerk opmaakte voor de vlootschouw bij de herdenking van de 'slag op de Medway'.

Hans Jacobs, verslaggever van het ANP hoorde de prins toen opmerken dat hij zich 'underdressed' voelde. 'Kun je me er geen streep bijgeven?' vroeg hij, volgens Jacobs 'quasi grappend, maar met een serieuze ondertoon'.

© Koninklijke Marine

En presto, drie maanden later was het zo ver. De prins werd in het bijzijn van zijn familie bevorderd aan boord van Joint Support Ship  Zr. Ms. Karel Doorman. De nieuwe rangonderscheidingstekens werden op zijn schouders bevestigd door luitenant-generaal Rob Verkerk, Commandant Zeestrijdkrachten, en generaal-majoor Hans van der Louw, Chef van het Militaire Huis. Toe maar.

© ANP

Volgens de marine is de promotie vorig jaar al in gang gezet. 'Om zijn rang in overeenstemming te brengen met zijn maatschappelijke positie heeft de marine hem bevorderd,' zo luidt de verklaring. 'Prins Maurits toont zich bijzonder betrokken bij maritieme evenementen in het algemeen en de Koninklijke Marine in het bijzonder.' Hier zie je de prins in 1988 toen hij de rang luitenant ter zee derde klasse speciale diensten kreeg. Hij is sindsdien reserveofficier.

© Koninklijke Marine

De rang die Maurits nu heeft, is te vergelijken met die van kolonel, na generaal de op één na hoogste trap. Het moet enig zijn voor beroepsmilitairen die hun leven wagen, om te zien dat je ook puur met 'betrokkenheid' aan zo'n megapromotie kan komen.

© Koninklijke Marine

Maurits moet maar worden gezien als een soort royal uithangbord van de marine, de promotie is 'op papier'. Neemt niet weg dat zijn familie stond te glimmen en dat is op zich ook wel weer begrijpelijk. En cute. 

Openingsbeeld © RVD / Jeroen van der Meyde

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws