Trés chic: deze prinses debuteert in Parijs

Sprookjesjurken, walsen én uitkijken naar een potentiële partner in de Categorie Ons Soort Mensen: welkom op het Bal des Débutantes.

Maak kennis met prinses Charlotte van Nassau (17). In november maakt ze haar officiële debuut in de society op het Bal des Débutantes in Parijs – jawel, dat bestaat nog!

Charlotte is de enige dochter van prins Guillaume en prinses Sibilla. Guillaume is de jongste broer van groothertog Henri van Luxemburg. Charlotte heeft twee oudere broers: prins Paul en prins Léopold. En nog een jonger broertje, prins Jean. De foto hieronder is uit 2012, de openingsfoto uit 2016.

© Getty Images

Ze is niet de enige royal die in Parijs haar opwachting maakt, ook Infanta Maria Francisca van Portugal, prinses Natasha d'Arenberg en Maria Pia de Jong, dochter van Maria Teresa van Orléans e Bragança maken in Parijs hun debuut. Charlotte houdt de familie-eer hoog: haar broer Paul en neef prins Carl waren eerder cavaliers (begeleiders) van jonge debutantes op het bal.

© LeBal.Paris

Le Bal des Débutantes – Le Bal voor insiders – is een van de belangrijkste societyevents ter wereld en heeft dit jaar plaats op 25 november in The Peninsula Paris. Vroeger maakte een meisje van adel rond de achttien haar intrede in de Engelse society als ze was voorgesteld aan de koning. Ze droeg daarbij een witte jurk, een diadeem en witte handschoenen. Dat gebeurt niet meer, maar Le Bal is sinds 1992 het alternatief: de ultieme huwelijksmarkt voor aristo's en dochters van oud en nieuw geld om te netwerken en 'ons soort mensen' te leren kennen.

© Vanity Fair 

In tegenstelling tot het vergelijkbare operabal in Wenen dragen de meisjes hier geen wit, maar haute couture. Tiara's zijn er ook niet bij, één juwelier sponsort alle juwelen. De eerste dans is traditioneel een wals, maar later op de avond wordt de stijldansetiquette steeds verder losgelaten. Het Bal des Débutantes trekt altijd veel publiciteit, in 2011 kaapte Vanity Fair het bal, dat daarmee een uitstekende springplank is voor een rol in het openbare leven. Veel lady's die de Beau Monde frequenteren hebben op het Bal des Débutantes hun debuut gemaakt, zoals…

Lady Kitty Spencer…

© LeBal.Paris

En Lady Amelia Windsor

© LeBal.Paris

Amelia droeg Elie Saab voor het bal…

© LeBal.Paris

…dat een opstapje was naar haar huidige modellencarrière 

Sophia-Rose 

© LeBal.Paris

Het is tevens een populair event voor celebs om hun dochters te pitchen. In 2012 opende Sylvester Stallone met zijn dochter Sophia Rose het bal…

Tallulah 

© LeBal.Paris

…Bruce Willis danste er met zijn dochter Tallulah…

Lily

© LeBal.Paris

…en Lily Collins, de dochter van Phil, hield er dankzij alle publiciteit die ze kreeg een cosmeticacontract én een filmcarrière aan over. Nice. 

 

Openingsbeeld © Patrick van Katwijk / Alamy

 

Laatste nieuws