Prins Henrik zet puppy’s in als charmeoffensief

Wat te doen als het hele land schande over je spreekt? Prins Henrik heeft zo zijn eigen manieren om zijn aaibaarheidsgehalte te verhogen.

Wat te doen om volk en vaderland weer een beetje mild te stemmen? Prins Henrik van Denemarken gooit schaamteloos zijn harige gezinsuitbreiding én zijn kleinkinderen in de strijd.

Voor wie het de afgelopen weken niet heeft gevolgd: het Deense koningspaar heeft geen topzomer achter de rug. Het was al een tikje vreemd dat ze hun gouden huwelijksverjaardag niet vierden. Daar kwamen twee spraakmakende interviews van Henrik overheen, die zich al jaren opwindt over het feit dat hij 'maar' prins-gemaal en geen 'koning-gemaal' is. Iets waar hij zijn vrouw koningin Margrethe de schuld van geeft. Zijn onchique wraak: verklaren dat hij te zijner tijd niet met haar begraven wil worden. Het leverde het soort ophef op waar geen koningshuis op zit te wachten.

© Det Danske Kongehus

Tot overmaat van ramp moest Henrik zijn geliefde zomervakantie in Frankrijk onderbreken, om in Kopenhagen opnieuw aan zijn been te worden geopereerd. Uit het feit dat Margrethe zich niet onmiddellijk aan zijn ziekbed vervoegde, maar koeltjes nog even in Frankrijk bleef, kunnen we wel opmaken dat de stemming tussen die twee op dat moment niet al te gezellig was. Maar ja, het stel moet toch door. En dan is niets zo verzoenend als een fotomomentje met de kleinkinderen en het kersverse nestje van Henriks lievelingsteckel Tillia.

Border collie Grace, de pup van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary was ook even van de partij om met de pupjes te spelen, maar hield het vrij snel voor gezien om iets met stokken te gaan doen. Dus dat viel een beetje tegen, qua vertederende bliksemafleider…

 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws