Bernadotjes-invasie op Zweedse scholen

In navolging van prinses Estelle en prinses Leonore gaan nu ook de peuterprinsen van Zweden voor het eerst naar school.

Lees ook

Zweedse peuterspeelzalen maken zich op voor een invasie van schattige peuterprinsjes uit het Huis van Bernadotte. Oscar, Alexander en Nicolas zijn allemaal toe aan hun eerste pogingen tot spelend leren.

Prinses Leonore (3), dochter van prinses Madeleine en Chris O'Neill, gaat al sinds vorige week naar een Zweedse 'pre-school'. Ze woont met haar ouders en broertje Nicolas in Londen en staat ook daar ingeschreven. Maar omdat met name Madeleine veel in Zweden is, vonden haar ouders het toch wel prettig om haar ook in Stockholm met leeftijdsgenoten in aanraking te laten komen.

© ANP

Waar prinsjes Oscar (1,5), Alexander (1,5) en Nicolas (2 en even missing in action op deze familiefoto) naartoe zullen gaan is nog niet bekend en ook over de timing van de verschillende jongemannen is het Zweedse hof vaag. Duidelijk is wel dat ze allemaal dit najaar zullen beginnen. Voor de hand ligt dat Oscar naar de jongste groep van Lilla Kvikkjokk in Djurgården zal gaan, waar ook zijn grote zus prinses Estelle al op zit.

 

Openingsfoto's © Kungahuset

Laatste nieuws

Zie ook