Royal Rel: Nicholas van Roemenië verloofd!

Nicholas van Roemenië is zijn titel kwijt, maar een verloofde rijker. It must be love!

Lees ook

Wat er in het water van Balkan zit, is niet bekend, maar het moet wel rozengeur en maneschijn zijn, want we hebben alwéér een royal verloving in die hoek. Inclusief Roemeens relletje. Oh dear…

Eerst het goede nieuws: Nicholas de Roumanie Medforth-Mills, zoon van prinses Elena van Roemenië en wijlen Robin Medforth-Mills, gaat trouwen met zijn vriendin Alina-Maria Binder (29), met wie hij sinds 2015 een relatie heeft.

Alina-Maria is geboren in Duitsland, maar woont al meer dan tien jaar in Roemenië. Ze studeerde communicatie in München en economie, politicologie en internationale zaken in Boekarest. Ze verloofden zich op de tweede verjaardag van hun eerste ontmoeting. Aaah.

Statement

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

"We hebben ons in juli verloofd tijdens een vakantie in Cornwall," zo luidt zijn statement. "Ik heb in Alina-Maria een zeer speciaal persoon gevonden die ik heb gekozen als levenspartner om samen een nieuw en opwindend hoofdstuk in ons leven samen mee te beginnen. Onze gemeenschappelijke interesses en Alina-Maria's kwaliteiten in combinatie met de normen en waarden die ze van huis uit heeft meegekregen geven ons die belangrijke basis voor een succesvolle en gelukkige toekomst samen."

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

"Ik heb altijd mijn grootouders bewonderd en hun huwelijk zal mijn voorbeeld zijn en mijn hoeksteen zijn voor mijn leven met Alina-Maria. Ik heb goedkeuring gevraagd aan Miss Binders ouders die vol vreugde hun toestemming gaven. En ik heb mijn grootvader, Zijne Majesteit koning Michael, en mijn naaste familie op de hoogte gesteld, die hun beste wensen en zegen hebben gegeven."

Wég titel!

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

En in die beste wensen zit een beetje venijn én het slechte nieuws, want Michael (95) heeft in 2015 zijn kleinzoon Nicholas (kijk hem hier eens in aanbidding naar zijn opa kijken) zijn titel erfprins én plaats in de troonopvolging afgenomen. Niet dat het er echt iets toe doet want a) Roemenië is al jaren geen monarchie meer en b) 'koning Michael' is dus ook eigenlijk helemaal geen koning. Hij trad in 1947 af toen de communisten aan de macht kwamen, vluchtte naar Zwitserland en mag pas sinds 1992 Roemenië weer in.

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

Geen enkele reden om hoog van de toren te blazen, dus. Binnen de familie heeft de supersenior, die ernstig ziek is, echter nog van alles te vertellen. Ook veel Roemenen kijken nog naar hun ex-royals voor een beetje gratie en waardigheid die hun politici vaak ontberen. Voor intimi was het afpakken van de titel dan ook een momentje waarop alle douairières even naar hun parelsnoer grepen van schrik.

Koningsdrama

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

Michael meldde destijds dat hij de titels en privileges van zijn enige kleinzoon had afgenomen "omdat de familie zou moeten worden geleid door iemand die bescheiden en evenwichtig is, en morele principes heeft." Niemand weet wat Nicholas precies heeft gedaan om zo gestraft te worden, maar het was precies in de tijd dat hij Alina-Maria leerde kennen, dus… tiens.

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

Het was in ieder geval een opmerkelijke zet, want de prins was mateloos populair en zette zich onvermoeibaar in voor het milieu, fietsen en de strijd tegen ongeletterdheid. Zelf zei Nicholas destijds over zijn degradatie: "Het royal leven betekent mijn leven leiden op een manier die ik moeilijk te accepteren vind. Om die reden berust ik, met veel pijn in mijn hart, de beslissing die Zijne Majesteit koning Michael voor me heeft genomen." 

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

Kroonprinses Margaretha (tweede van links) is als dochter van Michael de huidige troonopvolger. Omdat Margretha geen broers en geen kinderen heeft, is de eerstvolgende haar zus prinses Elena, de moeder van Nicholas. Als die zijn rechten had kunnen behouden, was hij dus erfprins geweest, maar de derde in lijn van de troonopvolging is nu zijn zus, Karina de Roumanie-Medforth Mills, de vrouw in het midden met de gepatroneerde trui.

Jawoord in 2018 

© ANP

De ex-koning krasse knar, hier in 2002 met koningin Beatrix en rechts zijn vrouw Anna, wenst zijn kleinzoon 'geluk en vrede' en 'de kracht om de goede beslissingen te nemen', maar lijkt niet van plan hem zijn titel terug te geven. Het huwelijk zal in de zomer van 2018 plaatshebben. Tot die tijd kan er nog veel gebeuren. 

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

 

Laatste nieuws

Zie ook