Schandaal rond prins Henrik de Bittere groeit

Voor wie dacht dat de Deense koningin al wel genoeg was vernederd had haar man nog wat extra's in petto.

Lees ook

"Mijn vrouw heeft me niet het respect getoond dat een gewone vrouw aan haar man zou moeten tonen." Was getekend: prins Henrik van Denemarken.

De verbitterde prins gooit daarmee olie op het vuur van de rel die eerder deze week ontstond, toen hij aangaf niet naast koningin Margrethe II te willen worden begraven in Roskilde. Hieronder zie je een wat macabere miniatuur van de sarcofaag-voor-twee die inmiddels al gereed is (yikes). 

© Oskar Aanmoen / Twitter

De prins is diep gefrustreerd dat hij 'maar' prins is gebleven na zijn huwelijk, omdat vrouwen die met een koning trouwen wel koningin-gemalin worden en hem de titel koning-gemaal niet is toebedeeld.

Dwaas

© BSR Agency

In een interview met de Deense krant BT, dat was bedoeld om het schandaal te sussen, maakte hij het allemaal nog even wat erger. "Als ze wil dat ik naast haar word begraven, moet ze me koning-gemaal maken, zo simpel is het," aldus de prins. "Mijn vrouw heeft me niet het respect getoond dat een gewone vrouw aan haar man zou moeten tonen. Zij is degene die me behandelt als een dwaas. Ik ben niet met de koningin getrouwd om in Roskilde te worden begraven."

Principe

© Getty Images

De Denen zijn niet erg ingenomen met de onhoffelijke manier waarop de prins de koningin behandelt. Er doen geruchten de ronde dat hij het hard wil spelen om alsnog zijn zin te krijgen, maar ook dat hij zou lijden aan beginnende dementie en dus niet meer in staat is logisch te redeneren. Hoe hij in zijn eigen kasteel in Caix 'koninkje' speelt ↑ is al een tikje dubieus. De prins houdt echter voet bij stuk en vindt het een principekwestie: "Ik kan hier niets aan doen, mijn vrouw wel. Als ze wil dat we samen in een graf komen, moet ze me koning-gemaal maken. Einde verhaal."

Vakantie

© Getty Images

Onlogisch genoeg meldde de prins ook nog dat hij wel in Denemarken wil worden begraven én dat hij heel veel van zijn vrouw houdt. En dat lijkt nog altijd wederzijds te zijn: ze zijn gisteren begonnen aan een vakantie van veertien dagen in Henriks kasteel in Frankrijk: gezellig.

 

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook