Milieuprins Charles prijst plantaardig eten

Het is en blijft bijzonder, een lid van de koninklijke familie dat zich zo uitspreekt voor 'plant power'.

Lees ook

De Britse kroonprins was als milieuridder zijn tijd ver vooruit, met zijn eigen moestuin, zijn goede gesprekken met tomaten en zijn vele pleidooien voor duurzaamheid. En hij is trouwens niet de enige die overstapt naar plantaardig eten.

In speeches bepleit de prins de voordelen van meer plantaardig eten en hij mag graag praten over de impact die de productie van vlees op het milieu heeft. "Een kilo rundvlees kost 15.000 liter water, dat heeft een enorme impact op het milieu," zei hij in een speech in Washington. "Dat is een hoop water en er is overdadig bewijs dat de aarde de vraag niet kan bijbenen."

Nieuw inzicht

© BSR Agency

Tegenover een wat bedremmeld publiek van steak-eters hamerde de prins erop dat we 'de vleesconsumptie moeten minderen en ons meer moeten richten op het eten van planten.' Hoewel de prins zelf vegetariër noch vegan is, is het opmerkelijk dat iemand van de Royal Family zich uitspreekt over de voordelen van plantaardig eten.

Plantenpower

© Getty Images

Charles gooide ook meteen even de bouwdrift van Amerika onder de bus: "Sinds 1982 is een landbouwgebied ter grootte van de staat Indiana bebouwd. Vruchtbare grond wordt zo tien keer sneller weggewassen dan de aarde die kan aanvullen." Volgens de prins is juist landbouwgrond nodig voor de planten die de wereldbevolking ook op termijn kunnen voeden, zonder de aarde uit te putten.

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook