Prins Albert: ‘Die olifanten zijn typisch iets voor mijn zusje’

Prinses Stéphanie vond zielige olifanten, adopteerde ze en stalde die in de royal achtertuin van haar broer: van je familie moet je het hebben.

Lees ook

Eerder las je al dat prinses Stéphanie van Monaco voor twee olifanten zorgt, die ze voor het gemak in de tuin van haar broer, prins Albert heeft gestald. En die heeft nu een interview gegeven over zijn oversized buren.

"Ze staan niet in de voortuin," zegt Albert over het project van zijn zusje in People. "Technisch gezien zou je kunnen zeggen dat ze in de achtertuin van Roc Agel staan. Het enige probleem is dat ik dacht dat het tijdelijk zou zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet, zijn het blijvertjes."

© Palais Princier   

Stéphanie redde Baby en Nepal van een voortijdige dood en bracht ze onder in het privéreservaat van de Grimaldi's, een savanne-achtig gebied achter het buitenverblijf van Albert.

Ze hebben er bomen, grasland en zelfs een meer om in te poedelen, de olifanten hebben zich volgens Albert "zonder klachten" in hun royal resort gesetteld.

 

"Stéphanie heeft haar lege-nest-syndroom gevuld met olifanten"

 

"Ze worden erg verwend en zijn in uitstekende conditie," zegt de prins. "Stéphanie zorgt erg goed voor hen. Ik denk dat het haar een nieuw begrip van dieren en de natuur heeft gegeven. Ze is altijd geïnteresseerd geweest in dieren, heeft altijd honden gehad. Grote honden. Ik denk dat ze dit project nodig heeft. Het is typisch iets voor mijn zusje en het kwam op een moment dat ze iets nodig had om haar energie in kwijt te kunnen nu haar kinderen één voor één uitvliegen. Ze heeft haar lege-nest-syndroom gevuld met olifanten, maar het is geen façade. Ze is er vrijwel elke dag, om voor hen te zorgen."

© Palais Princier   

Ondanks het feit dat Albert aan zijn enorme buren vast lijkt te zitten, kan hij er de humor wel van inzien. "De tweeling groeit op met honden," zegt hij over zijn kinderen prins Jacques en prinses Gabriella (2). "Bij Roc Agel houden we ook kippen, koeien en lama's. Ze zijn grote fans van de olifanten. Het was een van de eerste woordjes die ze konden zeggen, heel grappig."  

Meer over Monaco:

 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook