Dit is het geheim tegen een jetlag

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je bent net terug van je droomreis, maar komt maar niet van die verdomde jetlag af.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bent net terug van je droomreis, maar komt maar niet van die verdomde jetlag af. Het wennen aan een nieuwe tijdzone kan erg lastig zijn, maar gelukkig is er nu een simpele oplossing.

We raden je absoluut niet aan om bij thuiskomst meteen naar de slaappillen te grijpen en ook aangepaste slaaptijden maken het tijdverschil er vaak niet beter op. Een veel effectievere manier om weer in je oude ritme te komen is om je eetschema aan te passen. 

Onderzoekers van het Beth Israel Deaconess Medial Center hebben namelijk een onderzoek gedaan naar hoe je het snelst van je jetlag af kunt komen. Hierbij kwamen ze tot de conclusie dat je zogenaamde lichaamsklok niet de dag-nachtcyclus bepaalt, maar dat je lichaam door het gebrek aan eten in de war is. 

Wanneer je dus je lichaam weer wilt resetten, is het de handigste manier om dit trucje toe te passen. Zorg dat je begint met vasten nadat je je laatste maaltijd hebt gegeten, zodat de periode eindigt rond het ontbijtuur op je nieuwe bestemming. Hoewel deze periode dus kan oplopen tot 16 uur, ben je de helft van de tijd aan het slapen.

Het is in ieder geval de moeite waard om uit te proberen!

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws