Van deze pizza kost elke hap je 50 dollar

Op de pizza zitten blaadjes van 24-karaat goud, maar ook allerlei andere decadente ingrediënten.

Lees ook

Pizza is het voedsel van iedereen: goedkoop en heerlijk. Overal waar je gaat kun je een stukkie halen voor niet meer dan 3 euro. Maar goed, de Amerikanen zijn natuurlijk de eersten die verzinnen dat een pizza ook gewoon een astronomisch hoog bedrag kan hebben. 

Over-de-top extravagantie: de gouden pizza. Chefs van een restaurant genaamd Industry Kitchen ontwikkelden hem en hij kost maar liefst tweeduizend dollar. Da's dus meer voor de royals onder ons. 

Op de pizza zitten blaadjes van 24-karaat goud, maar ook andere decadente ingrediënten zoals stilton kaas uit Engeland en Ossetra kaviaar uit de Caspische zee. Om het af te toppen bevat 'ie ook foie gras en natuurlijk truffels. Het klinkt ons wat te random allemaal samen, maar goed, een gouden pizza klinkt gewoon wel weer als muziek in de oren. 

Er is uitgezocht dat elk stukje ongeveer $250 kost en elk hapje ongeveer neer komt op $50. Als je een hapje wilt proberen, moet je wel 48 uur van tevoren bestellen. Hopelijk geeft die 48 uur je genoeg tijd om je  $2,000 bij elkaar te schrapen. 

BRON: REFINERY29

Laatste nieuws

Zie ook