Katya is nu prinses Ekaterina van Hannover!

Yay, we hebben er officieel een nieuwe prinses bij! Ekaterina Malysheva heeft in het nieuwe raadhuis van Hannover haar j...

Lees ook

Yay, we hebben er officieel een nieuwe prinses bij! Ekaterina Malysheva heeft in het nieuwe raadhuis van Hannover haar jawoord gegeven aan prins Ernst August van Hannover Jr.

Hoewel het burgerlijk huwelijk vooral een formaliteit was, hadden zich toch aardig wat camerateams verzameld om het bruidspaar vast te leggen. In eerste instantie tevergeefs, want de twee auto’s van het kleine gezelschap – het bruidspaar zat in een zwarte VW Phaeton – reden direct door naar de binnenplaats. Het enige wat er in het voorbijgaan te zien was, was dat de bruid iets licht gekleurds droeg. Later werd er alsnog een foto vrijgegeven.   

Mooie titel

© HAZ.de

Binnen trouwde ‘Oberbürgermeister’ Stefan Schostok prins Ernst August en zijn Russische verloofde.  Hij verwees naar de internationale achtergrond van het stel – de prins groeide op in Londen en Parijs, Katya in Rusland en Tsjechië.  Naar het feit dat ze elkaar in Londen leerden kennen en daar ook lange tijd samenwoonden. En dat Ernst August haar in de society hotspot Spetses ten huwelijk had gevraagd. De ceremonie was helemaal in het Engels en na afloop was Katya officieel Hare Koninklijke Hoogheid prinses van Hannover, hertogin van Braunschweig en Lüneburg, prinses van Groot Brittannië en Ierland. De Hannovers behoren tot de hoge adel, met uitstekende connecties.  

Monaco

© Vani Schwindt

Bij het burgerlijk huwelijk waren ongeveer dertig gasten aanwezig, onder wie Ernst Augusts broer prins Christian en zijn halfzusje prinses Alexandra (17). Die zie je hier tijdens een bezoek van Alexandra aan Madrid, waar Christian woont met zijn verloofde Alessandra de Osma (links). Ernst August’s stiefmoeder was er niet bij. Prinses Caroline van Hannover en Monaco wilde moeder Chantal, die samen met een weddingplanner het huwelijk grotendeels heeft georganiseerd, laten shinen en is bewust weggebleven. Prinses Caroline en prins Ernst August Sr. leven gescheiden van tafel en bed, maar zijn officieel nog altijd getrouwd.

Familie

Wel aanwezig zijn Caroline’s kinderen uit haar tweede huwelijk, met wie Ernst August en Christian een groot deel van hun tienertijd hebben doorgebracht: stiefbroers en – zus Andrea, Pierre en Charlotte Casiraghi. Verder was uiteraard Katya’s naaste familie erbij en wat vriendinnen uit Londen. Die zijn al een paar dagen in Hannover, getuige de locatie van een kiekje van een van hen.

Brouille

© Gisela Schober / Getty Images

Wie schitterde door afwezigheid was de altijd smaakvolle vader van de bruidegom, prins Ernst August Sr. (63) Hij keurt het huwelijk af en heeft uitgerekend deze week uitgekozen om de brouille met zijn zoon extra dik aan te zetten, #vanjefamiliemoetjehetmaarhebben.  

Discreet

© BSR Agency

Voor Katya, zoals intimi Ekaterina noemen, was het de eerste (!) keer dat ze samen met haar lief in het openbaar optrad, na de afgelopen zes jaar succesvol onder de radar te zijn gebleven. Ernst August is geen showprins en Katya wilde niet het verwijt krijgen dat ze bekend wilde worden via haar prins als ontwerpster en eigenaar van Ekat (hippe catsuits voor zeer ranke lijfjes). Hier showt ze een exemplaar tijdens Glastonbury in 2014, met haar vriendin Alix Duvernoy (links).

Hanky Panky

© David M. Benett / Getty Images

Er is niet heel veel over Ekaterina bekend: ze noemt de ‘elegante, maar toch moderne’ stijl van haar schoonmoeder Chantal Hochuli een inspiratie (punten scoren bij de kouwe kant, altijd goed) en draagt veel J Brand jeans, Saint Laurent biking schoenen en Adidas Stan Smith trainers (“Heel comfortabel bij het hardlopen in Queen’s Park”) en is verder een fan van Hanky Panky en Isa Arfen ondergoed, rode wijn en kefir “want dat drankje herinnert me aan mijn kindertijd.” Favoriete schrijver: Sergei Dovlatov: “Ik heb alles wat ik kon vinden in zes weken gelezen en verlang naar meer.” Het kerkelijk huwelijk is aanstaande zaterdag, dan zal het stel zichtbaarder zijn, onder andere tijdens een koetsrit van de Marktkerk naar het Herrenhaus. 

Lees ook:

Openingsbeeld © HAZ.de / Dröse

Laatste nieuws

Zie ook