Hannover: schandaal werpt schaduw over royal wedding

Het is triest dat uitgerekend in de week dat het Huis van Hannover weer eens echt kan shinen, de vader van de bruidegom...

Lees ook

Het is triest dat uitgerekend in de week dat het Huis van Hannover weer eens echt kan shinen, de vader van de bruidegom er alles aan doet om het feestje te verpesten.

Lang verhaal kort: partyprins Ernst August Sr (63) droeg in 2004 al zijn taken over aan zijn toen nog piepjonge zoon prins Ernst August junior (33), om zelf te gaan flierefluiten. Het enige wat hij zelf hield, was de leiding over de Cumberland stichting dat de Oostenrijkse landgoederen van de familie beheert. Ook daar maakte hij overigens een potje van: Senior is vier jaar geleden afgezet omdat hij niet aan zijn verplichtingen voldeed. 

Papa is boos

© BSR Agency

Junior schoonde de puinhopen van Hannover op en zorgde ervoor dat het Huis weer financieel gezond werd. Vandaag trouwt Ernst August Jr. voor de wet met Ekaterina Malysheva (30), zaterdag is het kerkelijk huwelijk en een groot feest ter ere van het bruidspaar. Waar senior niet bij zal zijn, want die stuurt nu aan op een familiedrama. Inzet zijn de bezittingen van de familie. Bovendien zou de prins zich niet kunnen vinden in Juniors keuze voor Ekaterina als bruid. Niet helemaal duidelijk is wat er niet deugt aan de pittige onderneemster en ontwerpster, het bezwaar is in ieder geval hilarisch uit de mond van een ontrouw drankorgel en notoir driftkop als Senior. 

Hoog spel 

© Getty Images

Pa zet nu een rechtszaak door om álles ongedaan te maken. Hij wil “alle giften en Slot Marienburg” weer terug, na er dertien jaar niet naar om te hebben gekeken. “Het is geen gemakkelijke beslissing voor me omdat het mijn zoon betreft,” aldus Senior in Handelsblatt. “Maar ik word ertoe gedwongen om de belangen en bezittingen van het Huis van Hannover te beschermen.” Junior zou voor vrijdag alles moeten overdragen aan zijn vader die zegt ‘open te staan voor discussie en verzoening.’ Aaah.

Kroonjuweel  

© BSR Agency

Senior kwam zelfs niet naar de jubileumtentoonstelling in 2014, waar alle kroonjuwelen van de Hannovers werden belicht. Tot zover zijn ‘intense betrokkenheid’, dus.

Caroline

© Getty Images

Niemand weet precies wat Senior bezielt. Vermoedelijk heeft hij cashflowproblemen, het kan ook een ego-dingetje zijn. Verder wordt door vrienden al jaren gemurmeld dat het niet erg goed gaat met zijn gezondheid. Kortom, een explosieve combinatie, voor een prins die een zootje heeft gemaakt van zijn leven. Hij heeft zijn taken als beheerder van het Huis van Hannover niet goed uitgevoerd. Zijn huwelijk met Chantal Hochuli eindigde toen hij haar bedroog met haar vriendin prinses Caroline van Monaco. En inmiddels leeft hij ook al jaren gescheiden van tafel en bed van Caroline, die hij eveneens bedroog: deze foto is uit 2003. Caroline heeft als stiefmoeder goede contacten met Junior, maar komt ook niet naar de bruiloft, om Chantal ‘niet voor de voeten te lopen’.

En nu?  

© BSR Agency

De Duitse tantes van Bunte en Bild grijpen intussen naar hun parelsnoertjes en prevelen dat Senior de ‘vernietiging’ van Junior wil. Zo’n vaart zal het niet lopen: Junior heeft goed werk geleverd en heeft andere bestuursleden zoals zijn broer prins Christian achter zich staan. Maar sneu is het wel voor de bruidegom, dat zijn vader zo de publiciteit zoekt, in wat uitgerekend een feestweek zou moeten zijn.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook