Internationale Kusdag, Editie Royals!

Een dikke pakkerd, een keurige begroetingskus, kushanden en handkussen – royals zijn net gewone mensen als het aan...

Lees ook

Een dikke pakkerd, een keurige begroetingskus, kushanden en handkussen – royals zijn net gewone mensen als het aankomt op een lekkere zoen. Zelfs de koelvriescombinatie van Monaco ontdooide ervan. Ter ere van International Kissing Day: 21 kussen met een kroontje. 

Letizia & Felipe

© ANP

Gasten gingen met elkaar op de vuist, de trouwdag verregende en de bruiloft was aanzienlijk plechtiger en minder persoonlijk dan de meeste royal weddings. Maar bij het diner pakte kroonprins Felipe dan toch zijn momentje, voor een lieve kus voor zijn Letizia. 

Handkus Charles

© Getty Images

Prins Charles is een meester in de hoffelijke handkus – nooit lipcontact, altijd net erboven blijven – waar hij elke vrouw van zijn moeder tot prinses Mary op trakteert. Het is een béétje ouderwets gebaar, maar alle dames smelten er altijd voor.

Faux pas

© Getty Images

Ter info: zo moet het dus niet. Koning Constantine van Griekenland mag dan nog zo gecharmeerd zijn van koningin Máxima, volgens de etiquette mogen de lippen van de man de hand van de dame niet raken. Hare Majesteit ziet er overigens niet uit alsof ze hieraan tilt.

Stéphanie & Guillaume

© Getty Images

De wat steriele zoen die het kroonprinselijk bruidspaar van Luxemburg deelde, bleek voorspellend te zijn voor de jaren erna. Het stel is ongetwijfeld dikke vrienden, maar het is nu niet echt alsof de passie ervan afspat.   

Luchtkus I

© Getty Images

Ascot is bij uitstek een plek om te luchtkussen, om elkaars make-up en hoed intact te houden. Prinses Beatrice doet het even voor: hartelijke hand op de schouder, lippen weggedraaid, kiss-kiss! 

Luchtkus II

© Getty Images

Koningin Máxima laat de kersverse koning Felipe van Spanje even zien dat een luchtkus vooral in de inténtie zit. Koning Willem-Alexander houdt het kuis, hij moet al zo bukken voor Letizia…  

Gestolen kus

© Getty Images

Na een hele dag stralen en wuiven op de bruiloft van haar zusje prinses Madeleine waande kroonprinses Victoria zich onbespied en stal even een kus van haar man, prins Daniel.

© Getty Images

Daniel was ook op hun trouwdag in 2010 al het gewillige slachtoffer van zijn dolverliefde vrouw. 

‘Jeez, mam!’

© BSR Agency

Als intens bemind kind kan prinses Estelle van Zweden het zich veroorloven om zich af en toe te verzetten tegen haar liefdevolle moeder kroonprinses Victoria die haar wel kan ópeten.

© Getty Images

En dat was ook in 2012 al zo. Je ziet dat Estelle ‘not bothered’ is.

De omakus

© Getty Images

Koningin Sofia van Spanje kust hier haar kleindochter prinses Irene, het vierde kind en eerste dochtertje van prinses Cristina van Spanje.

Zusterliefde I

© Getty Images

Prinses Stephanie van Monaco kust hier bij wijze van felicitatie haar broer prins Albert, tijdens festiviteiten voor zijn 50ste verjaardag in 2008. 

Zusterliefde II

© Getty Images

Andere vaders, zelfde moeder: Charlotte Casiraghi kust hier tijdens een smeltmomentje op het balkon haar halfzusje prinses Alexandra van Hannover, in 2006.

Hondenliefde

© Getty Images

Prinses Tamara Czartoryski-Borbon, een nichtje van de koning van Spanje, kust hier haar hondje bij de presentatie van de Pet-a-Porter collectie van Harrods.

Kinderkus

© Getty Images

Prinses Elisabeth en prins Gabriel van België kussen hier in 2008 hun nieuwe zusje, prinses Eleonore – zo zoet!

Vreugdekus

© Getty Images

Prinses Ariane ontkomt er niet aan, ze krijgt een kus van koningin Máxima als het Nederlandse hockeyteam heeft gescoord bij de Olympische Spelen in Rio.

Familiezoen

© Getty Images

Prins Harry begroet hier zijn tante Anne voor een rugbymatch. Je zal toch maar een tante hebben die met je naar het rugby’en wilt.

Collegakus

© Getty Images

Prinses Anne benadert de collegakus op dezelfde manier als de familiekus: hartelijk, maar niet té. Hier begroet ze Henri, de groothertog van Luxemburg.  

Stagekus

© Getty Images

Prinses Charlene van Monaco deelt hier een keurige felicitatiezoen uit aan Franziska van Almsick tijdens het Ein Herz für Kinder gala in 2011. De techniek is die van een luchtkus, maar dan met gevoel voor de camera.

Kus der kussen 

© Getty Images

Nog altijd een van de leukste royal kussen ooit: Willem-Alexander en Máxima hielden het op 02-02-2002 het niet bij één zuinig zoentje, maar deelden er meteen vijf. That’s the spirit.

Lees ook

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook