Rick Brandsteder mogelijk de cel in

Televisiepresentator Rick Brandsteder moet misschien alsnog de cel in. Het Openbaar Ministerie eist vier weken cel, waar...

Lees ook

Televisiepresentator Rick Brandsteder moet misschien alsnog de cel in. Het Openbaar Ministerie eist vier weken cel, waarvan twee voorwaardelijk. Dit krijgt hij voor mishandeling in het uitgaansleven vorig jaar. 

Hij zou volgens het Openbaar Ministerie iemand op 30 januari dit jaar zwaar hebben toegetakeld. Het slachtoffer zou, volgens het OM, meermaals tegen het hoofd of lichaam zijn geslagen maar heel veel is er niet duidelijk over het voorval. Het OM eiste naast de celstraf ook een werkstraf van negentig uur bij het gerechtshof in Amsterdam. Vorig jaar werd Brandsteder al veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een week vanwege dezelfde mishandeling. Ook moest hij toen 750 euro en 250 euro schadevergoeding betalen. Het OM ging echter in beroep en nu doet het gerechtshof over twee weken uitspraak. 

Rick Brandsteder was al eerder betrokken bij mishandelingszaken. Een in 2007, toen hij betrokken was bij een vechtpartij in een Amsterdamse snackbar, en een in 2011. Toen werd hij samen met zijn broer Robert gearresteerd na een partij knokken in een Amsterdams café.

BRON: AD 

 

Laatste nieuws

Zie ook