Tiara Alert! Sprookjeshuwelijk in Hannover

Het is een héél modern sprookje: spannende Russische catsuitontwerpster Katya Malysheva is nu ook voor de...

Lees ook

Het is een héél modern sprookje: spannende Russische catsuitontwerpster Katya Malysheva is nu ook voor de kerk getrouwd met haar Duitse prins Ernst August Jr. (33).

De bruid is al sinds haar burgerlijk huwelijk afgelopen donderdag officieel prinses Ekaterina van Hannover, maar die plechtigheid was besloten en sober. Het kerkelijk huwelijk werd aanzienlijk grootser aangepakt, compleet met plaatselijke fanfares en een rijtocht per koets.

© PPE Agency / Nieboer

En of het paar nu gewoon verlegen is (als je als stel zes jaar grotendeels buiten beeld weet te blijven, ben je bepaald niet mediageil), of Ekaterina pas nu echt besefte wat het betekent om prinses van Hannover te zijn. Of onder de indruk was dat er zoveel belangstellenden waren uitgerukt of misschien toch een beetje bedrukt was over al het gedoe met prins Ernst August Sr., het duurde even voor ze beiden gingen stralen. Maar dat moment kwam gelukkig wél.   

© Getty Images

Prinses Ekaterina arriveerde aan de arm van haar vader Igor Malysheva. Ze droeg een ontwerp van haar vriendin, ontwerper Sandra Mansour, met fijne kant. De japon was bezaaid met kleine pareltjes en haar sluier zat vast aan de diamanten Bloementiara van de Hannover

© ANP

De tiara is een romantisch ontwerp uit de 19de eeuw. Het stuk werd voor het eerst bij een bruiloft gedragen door Viktoria Luise, prinses van Pruisen en dochter van de laatste Duitse keizer, op haar huwelijk met de overgrootvader van de bruidegom, in 1913. De tiara was oorspronkelijk van de Franse keizerin Josephine Beauharnais.

© Getty Images

De boomlange bruidegom, hier met zijn moeder Chantal Hochuli, zag er verrassend fris uit voor iemand die gisteravond zijn vrijgezellenavond vierde.

© Getty Images

De Hannovertjes kennen elkaar inmiddels ruim zes jaar en ontmoetten elkaar op een feestje in Engeland. Het happy setje gaf elkaar rond het middaguur het jawoord in de Marktkerk van Hannover. Ze werden getrouwd door landsbisschop Horst Hirschler in het Duits, voor de gasten waren Engelse en Russische vertalingen van de dienst beschikbaar.

© Getty Images

Prinses Alexandra, halfzus van de bruidegom (ze staat hier rechts en schikt de sluier van haar schoonzusje nog even mooi), las uit Korintiërs voor in het Engels. Anton, de broer van de bruid, deed dat in het Russisch. “Het zou een leugen zijn als we tijdens deze feestelijke dienst zouden doen alsof het leven uit louter zonneschijn bestaat,” aldus Hirschler, in een steelse verwijzing naar de problemen met Ernst August Senior. “Zeker als je deel uitmaakt van zo’n oude familie als deze. In gecompliceerde tijden kan het geloof dan troost bieden.”

© PPE Agency / Nieboer

Een van de genodigden noemde de dienst “betoverend”, moeder Chantal sprak van “een schitterende bruiloft”.  Zij staat hier rechts, links Alessandra de Osma aan de arm van prins Christian, de broer van prins Ernst August. Zij hebben zich onlangs verloofd en trouwen volgend jaar.

© Getty Images

Grote afwezigen waren de vader en stiefmoeder van de bruidegom, prins Ernst August Sr en prinses Caroline van Hannover en Monaco, hier in 2004 bij de bruiloft van kroonprins Frederik van Denemarken. Het was de laatste keer dat de bloementiara van Hannover werd gelucht. Senior keurt het huwelijk van zijn zoon af en is druk bezig met sfeerverpestende rechtszaken. Van Caroline was al bekend dat ze niet zou komen: Chantal, de moeder van de bruidegom, was een goede vriendin van Caroline tot Senior Chantal dumpte voor Caroline, dus dat ligt wat gevoelig. Senior en Caroline leven bovendien al járen gescheiden van tafel, er was geen sprake van dat ze samen zouden komen.

© PPE Agency / Nieboer

Prinses Alexandra, de dochter van Senior en Caroline, was ook al bij het burgerlijk huwelijk en eveneens aanwezig bij de kerkelijke inzegening, in het gezelschap van haar Monegaskische halfbroers.

© PPE Agency / Nieboer

Andrea Casiraghi (hier met zoontje Sacha aan de hand) rookte voor de dienst nog even snel een sigaret en vertelde dat de vrijgezellenavond van zijn stiefbroer in het ‘Brauhaus’ “groots en fantastisch was.” De Casiraghi’s zijn voor het eerst in Hannover, Pierre noemde het “een mooie stad”. Op de achtergrond Andrea’s vrouw Tatiana Santo Domingo, met hun dochter India op de arm.

© Getty Images

Daarna maakten de Koninklijke Hoogheden per koets met een vierspan ervoor in een stoet een rondrit door de stad. De koets heeft een bijzondere geschiedenis: de over-over-overgrootvader van de bruidegom, de latere koning George V, gebruikte de tweezitter bij zijn huwelijk met Marie von Sachsen-Altenberg.

© PPE Agency / Nieboer

De rit ging door het Georgenpark naar het Herrenhausen.

En de bruidegom en bruid leken steeds meer plezier in hun trouwdag te krijgen: er werd zelfs gekust.

© ANP

Deel van het Herrenhausen is het woonpaleis van de prins, een ander deel is een museum met galerie met Venetiaanse fresco’s en ornamenten. Hier werden de officiële foto’s gemaakt. Voor de receptie in het Herrenhausen serveerde het stel gazpacho, mediterrane hapjes en erwtensoep, het lievelingseten van het bruidspaar. Het bruidsfeest was besloten en had plaats in Slot Marienburg in Pattensen. Ook hiervoor droeg de bruid een Mansour en in dit geval eentje waarin gedanst kon worden.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook