Noorse toverbal: Sonja is koningin Kakelbont

Koningin Sonja van Noorwegen vierde eerder al samen met haar man koning Harald hun beider 80ste verjaardag, maar vandaag...

Koningin Sonja van Noorwegen vierde eerder al samen met haar man koning Harald hun beider 80ste verjaardag, maar vandaag is het écht haar feestje.

Leuk aan de Noorse majesteit is dat ze zich niets aantrekt van alle Noorse natuurlijke neutrals die daar zo in zwang zijn. Ze kleedt zich hardnekkig kleurrijk en oogverblindend, liefst met ook nog een licht clashende tiara erbij.

© ANP

Zoals eerder dit jaar in mei ↑ toen ze haar smaragden combineerde met een lime baljapon. Serieus, zo willen wij ook graag tachtig worden. What else?

Pimpelpaars

© ANP

Amethist met een vleugje purper was de couleur du jour van Sonja voor het feest ter ere van het 25ste regeringsjubileum van koning Harald. En een kniesoor die er op let dat het niet echt haar tint is. Links en rechts de buurvrouwen, respectievelijk koningin Silvia van Zweden en koningin Margrethe van Denemarken.

Kanariegeel

© Robin Utrecht / ANP

Een royal moet heel wat uit de kast trekken om ook in beetje in beeld te komen als koningin Máxima in de buurt is, maar Sonja flikte het ‘m. In iets wat we alleen maar kunnen omschrijven als een liefdesbaby tussen plissés en Pino.

Bruidswit

© Getty Images

Niet alleen stak koningin Sonja in 2003 weergaloos fris af tegen collega Paola van België in een bruidsjurk, haar accessoires waren ook weer totally Sonja: groene smaragden, paarse sjerp, rode orde, gouden tasje – het kán niet op. 

Royal Blue

© Getty Images

De nuance is klein, maar hij is er: dit is geen kobalt, maar koningsblauw en Sonja droeg de japon naar het galadiner van de bruiloft van prins Guillaume van Luxemburg en gravin Stéphanie de Lannoy. 

Knalrood

© Chris Jackosn / Getty Images

Niemand weet waarom Sonja besloot als flamencodanseres naar het feest voor de Diamond Jubilee van de Queen te gaan, maar het was met stip de meest strookjesrijke en vurige japon van de avond. 

Kerstcombi

© Chris Jackosn / Getty Images

Hoewel prins Frederik van Denemarken trouwde in mei, kwam Sonja als kerstkoningin naar de bruiloft, in vlammend rood, mét haar o-zo subtiele smaragdparure. 

Gifgroen

© Chris Jackosn / Getty Images

Alsof de kleur, glans en knalrode ordes nog niet indrukwekkend genoeg waren, besloot koningin Sonja als extraatje de wereld te trakteren op serieuze sleevage, die het geheel een wat Middeleeuws karakter gaf. Gewoon, omdat ze het kan. Nog eens tachtig jaar meer van dit, graag!   

Saumon

© Chris Jackosn / Getty Images

En omdat je als koningin nu eenmaal verplicht bent volk en vaderland te promoten, kwam Sonja als Noorse Zalm naar het huwelijk van kroonprinses Victoria van Zweden. De creatie werd verder opgeleukt met een blauwe orde, groene smaragden en een goudkleurig tasje. It’s good to be Queen

Lees ook: 

Openingsbeeld © Royal Court Norway  

Laatste nieuws