Zien: Het verborgen appartement in de Eiffeltoren

Een weekendje naar Parijs met je beste vriendin, zus of vriend, wie wil dat nou niet? Het is een van de meest betoverend...

Een weekendje naar Parijs met je beste vriendin, zus of vriend, wie wil dat nou niet? Het is een van de meest betoverende steden van Europa en een bezoekje aan de Eiffeltoren mag dan ook zeker niet ontbreken.

Menig toerist staat uren in de rij om de wereldberoemde toren van dichtbij te bewonderen en een kaartje naar het hoogste punt is niet zo makkelijk te bemachtigen als je niet op tijd hebt gereserveerd. Maar wat nou als wij je vertellen dat de Eiffeltoren ook nog eens een geheime kamer heeft waar niemand vanaf weet?

Toen de Franse ingenieur Gustave Eiffel de Eiffeltoren liet bouwen, liet-ie in het geheim speciaal voor zichzelf een appartement op de derde verdieping maken. De kamer werd volledig gedecoreerd met hout en kleurrijk behang, en er stond een piano. Hij had zelfs een kleine bibliotheek voor zichzelf laten bouwen. Kortom, een prachtkamer voor die tijd. Uiteraard staat de elite in Frankrijk te popelen om het appartement te huren of zelfs te kopen, maar dat mag niet. Het gewilde kamertje staat al 92 jaar leeg.

Wil je een kijkje nemen in het meest gewilde appartement van Parijs? Klik hier.

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws