‘Rijkere mannen zijn minder tevreden met uiterlijk partner dan arme mannen’

Frontiers deed een onderzoek en wat blijkt: er is verband tussen het hebben van geld en het kiezen van een partner. (Ver...

Lees ook

Frontiers deed een onderzoek en wat blijkt: er is verband tussen het hebben van geld en het kiezen van een partner. (Verbaast ons niet echt…)

Natuurlijk weten we wel al dat geld een rol speelt in een relatie, maar het blijkt nu ook dat rijke mannen minder tevreden waren met het uiterlijk van hun huidige partners en meer geïnteresseerd waren in een korte relatie, dan de mannen die armer waren. De vrouwen die zich rijk voelden, hadden geen hogere of lagere verwachtingen van hun partners uiterlijk. Ook bleek dat rijke participanten makkelijk contact konden leggen met een aantrekkelijk iemand van het andere geslacht, dan degenen die minder geld hadden. Meer mannen dan vrouwen gingen dichter bij de meer aantrekkelijke mensen zitten tijdens de test. Rijke mannen vinden fysieke aantrekkelijkheid in een relatie dus belangrijker dan arme mannen. Voor vrouwen is er sprake van weinig verschil, of ze nou rijk of arm zijn.

 

Het onderzoek werd uitgevoerd onder groepen Chinese studenten die al voor een redelijk lange tijd een relatie hadden. 

BRON: NSBML

 

 

Laatste nieuws

Zie ook