Marokko: prinses Khadija (10) wint prijs

Wat doe je als je een talentje in de koninklijke familie hebt? Dan moedig je dat aan: prinses Lalla Khadija (10) van Mar...

Lees ook

Wat doe je als je een talentje in de koninklijke familie hebt? Dan moedig je dat aan: prinses Lalla Khadija (10) van Marokko speelde gitaar bij de einduitvoering van de Royal School en zong daar religieuze teksten bij.   

Koning Mohammed VI van Marokko en zijn vrouw Lalla Salma (rechts) waren aanwezig bij het eindejaarsfeest van de Royal School in het koninklijk paleis in Casablanca. Die is opgericht in 1942 en wijdt zich vooral aan de opleiding van prinsen en prinsessen van de Alaouite dynastie. Zijne Majesteit zat front row zichtbaar trots te zijn op zijn dochter en haar vriendinnen. 

© BSR Agency

Er werden felicitaties en stapels boeken uitgedeeld om nóg meer te leren. Kroonprins Moulay Hassan (14) was er ook bij, hij zit op de foto naast zijn vader. Ook aanwezig: Khadija’s oom Moulay Rachid, zijn vrouw Lalla Oum Keltoum, en haar tantes, Lalla Meryem en Lalla Hasna. Khadija gaf ook nog een toespraak waarin ze namens haar klasgenoten Zijne Majesteit (haar vader, dus) bedankte dat hij erbij wilde zijn.

 

Khadija vertelde dat het een jaar was geweest met veel buitenschoolse activiteiten waarin ze veel wetenschappelijke en culturele events hadden meegemaakt. Vervolgens werd er nog gezongen en stukjes opgevoerd in het Arabisch, Spaans, Engels, Russisch en Chinees. Van haar vader kreeg de prinses de Prize of Excellence, enkele klasgenoten vielen ook in de prijzen. Er waren eervolle vermeldingen voor Lilia Meziane, Marwa Abousfiane en Hiba-Amal Waled, en het ‘Tableau d’Honneur’ ging naar Nisrine Saber.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © BSR Agency, bron Morrocan World News / Bladna

Laatste nieuws

Zie ook