Schuimwijn Lidl even goed als Veuve Cliquot

Wij bij Beau Monde houden natuurlijk wel van een glaasje bubbels. Het liefst zo exclusief mogelijk. Maar aangezien de du...

Lees ook

Wij bij Beau Monde houden natuurlijk wel van een glaasje bubbels. Het liefst zo exclusief mogelijk. Maar aangezien de dure flessen niet aan de lopende band kunnen worden aangeleverd, zochten we naar een alternatief. En die hebben we gevonden. Want wat blijkt? De schuimwijn van Lidl zou namelijk even goed zijn als een fles champagne van meer dan 50 euro.

De Crémant de Bourgogne Blanc NV van Lidl werd op een internationaal wijncongres namelijk bekroond met een ‘Silver Outstanding’ award. De schuimwijn kreeg een score tussen de 86 en 89,9, evenveel als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne.Volgens de jury is de schuimwijn van Lidl “droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid”. Het wijntje van de Lidl kost 7 euro en de Veuve Clicquot 56 euro. Samenvattend: de kwaliteit is vergelijkbaar. En het allerbeste nieuws is dat de schuimwijn ook gewoon bij ons verkrijgbaar is voor 6,99. Wij slaan alvast een voorraadje in!

BRON: HLN.BE

 

Laatste nieuws

Zie ook