Luxemburg: de style make-over van Stéphanie

De kroonprinses van Luxemburg schitterde al vaak op Slechtst Geklede Royal-lijstjes, maar nam de afgelopen weken niet on...

Lees ook

De kroonprinses van Luxemburg schitterde al vaak op Slechtst Geklede Royal-lijstjes, maar nam de afgelopen weken niet onaardig revanche door letterlijk kleur te bekennen.

Het stijfoffensief van Stéphanie ging wat aarzelend van start in mei, tijdens het filmfestival van Cannes, waar ze op de rode loper durfde op te vallen in een witte Ralph Lauren, die ook in het bezit is van kroonprinses Victoria van Zweden.

© Getty Images

Het was chic, sleek en fris, drie dingen waar ze niet vaak op te betrappen is.

© Cour grand-ducale

Later was Stéphanie nog te bewonderen in een gebloemd jumpsuit waarover de meningen verdeeld waren. Ter verdediging van Steph: het was niet beige of ecru, het was strandfähig en het stond haar niet middelbaar.  Dus toch een slow clap voor de moeite. 

Oranje

© Cour grand-ducale

Voor het Staatsbezoek van Marcelo Rebelo de Sousa, president van Portugal, pakte de kroonprinses uit in een zomerse oranje jurk van Alithia Spuri-Zampetti voor het Parijse Maison Paule Ka, dat Stéphanie’s go-to label lijkt te gaan worden. Ze had de rok wat korter laten maken, waar de jurk enorm van opknapte. Bonuspunten voor de grappige schoenen van Rupert Sanderson die ze erbij droeg.

© Cour grand-ducale

Ze bleek nóg iets vrolijks in de kast te hebben: dit roze kanten kleedje is een mutant van de Elie Saab die ook ook Victoria van Zweden en koningin Máxima in hun garderobe hebben. 

© Cour grand-ducale

Bij het galadiner droeg ze de Sleeveless Twist Dress van Paule Ka, in rood met roze. En won het visueel van groothertogin Maria Teresa die een beetje verdronk in haar goudkleurige gordijn. 

Hot Pink

© Cour grand-ducale

En toen kwam Nationale Dag, bij uitstek het moment om jezelf als kroonprinses eens goed in de etalage te zetten. Naar de dankmis droeg Stéphanie shocking pink, in een toch zedig capejurk model. De hals oogde een béétje alsof ze hem zelf had ge-bejewelled, maar de rok was boven de knie, de stof was zwierig en het stond haar vrolijk, dus een kniesoor die gaat zeuren over een paar flonkerende steentjes. 

Felrood

© Getty Images

Voor de activiteiten overdag droeg ze een rode Tara Jarmon waarin ze absoluut de show stal: felrood, zwierig, niet te lang, eigentijds, adorable, perfect voor daywear, niets meer aan doen. Nou ja, misschien wat spannender schoenen? 

Dieppaars

© Cour grand-ducale

Voor het Nationale Dag Gala was Stéphanie in de kast van haar schoonmoeder gedoken die deze japon in 2008 bij een staatsbezoek aan Zweden droeg. Ze hebben niet echt dezelfde maat, dus er zal wel iets aan versteld zijn. En we zouden haar willen adviseren niet al te vaak uit de oude doos te putten, want het stond haar borderline ouwelijk. Maar toch had het ook wel iets voor een wat bezadigd gala als dit. Prachtige verzadigde kleur, compleet met edelstenen uit de groothertogelijke kluis in de vorm van de Ovalen Amethist Parure. O, Stéphanie, er is hoop!  

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images, met dank aan Luxarazzi.com

 

Laatste nieuws

Zie ook