Willem-Alexander en Máxima sluiten staatsbezoek af

Na vier overvolle dagen en schier eindeloze ontmoetingen hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun st...

Lees ook

Na vier overvolle dagen en schier eindeloze ontmoetingen hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun staatsbezoek aan Italië afgesloten in Milaan.

“Hier staan twee heel dankbare mensen,” aldus de koning in het afsluitende gesprek met de meegereisde Nederlandse media. Hij was tevreden over de “twee heel mooie staatsbezoeken”, inclusief het staatsbezoek aan het Vaticaan donderdag. “Ook goede relaties moet je onderhouden.”

Handelsmissie

© Robin Utrecht / ANP

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima poseerden op de laatste dag van het staatsbezoek aan Italië met alle leden van de handelsmissie. De missie richtte zich op kansen voor slimme en duurzame oplossingen in de agri-food & tuinbouw, water en de creatieve sector. Dit hele gevolg trok dus de afgelopen dagen van hot naar her in Italië, #indrukwekkend.

Watermanager

© RVD

Rond 1500 ontwierp Leonardo Da Vinci de ‘Navigli’ van Milaan. Dit is het systeem van wateren en kanalen die naar en door Milaan stromen. Die zijn tot op de dag van vandaag te zien in de stad. Italië en Nederland werken veel samen in innovatief waterbeheer. Het koningspaar sprak met Nederlandse en Italiaanse partners over hun samenwerkingen op dit gebied, want eens de nationale watermanager, altijd de nationale watermanager, #willem-alexander.

Dutch design

© RVD

Het Koningspaar bezocht Rosanna Orlandi, een bekende galeriehouder en talentscout voor Dutch Design. Ook de Nederlandse trendvoorspeller Lidewij Edelkoort en ontwerper Piet Hein Eek waren aanwezig.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spraken tijdens het bezoek met jong Nederlands talent werkzaam in Milaan, zoals Alissa van Asseldonk, Nienke Bongers, Ward Wijnant, Floris Wubben en Sander Wassink. Er was ook aandacht voor ↓ mode.

Golden girl

© PPE Agency / Nieboer

Beau Monde sluit de reeks posts over het staatsbezoek af met deze wonderschone foto van koningin Máxima, die beeldig op thema gestyled was tot en met de gouden armband toe. Deze japon van Zimmerman (met dank aan Modekoningin Máxima) kocht Hare Majesteit tijdens een shoppingbreak gedurende het staatsbezoek aan Australië vorig jaar. Het eerstvolgende uitgaande staatsbezoek is aan Portugal, op 10, 11 en 12 oktober 2017.

Lees ook:

Openingsbeeld © Robin Utrecht / ANP

Laatste nieuws

Zie ook