De 4 beste specerijen voor een stralende en egale huid

Hoe hard je ook je best doet om een gezonde levensstijl te hebben, soms heeft je lichaam net een beetje extra hulp nodig...

Lees ook

Hoe hard je ook je best doet om een gezonde levensstijl te hebben, soms heeft je lichaam net een beetje extra hulp nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om je huid. Zo zou je door bepaalde voedingsmiddelen een onrustige huid kunnen krijgen, maar zouden ándere voedingsmiddelen je huid weer mooi maken. We hebben het hier over bepaalde specerijen. Voedingsdeskundigen Jessica Cording en Nilli Grutman vertellen alles over hoe jij in een mum van tijd een glowy huid en een gezond lichaam krijgt.

1. Kurkuma 

Waar is kurkuma niet goed voor? Zo is het ontstekingsremmend en zou het dus ook de ontstekingen die puistjes veroorzaken tegengaan. Dat is niet alles, want het zou ook ontstekingen aan gewrichten tegengaan. 

2. Pure chocolade 

Pure chocolade (hoe puurder, hoe beter) is hoog in antioxidanten, zoals flavonoïden, die jou niet alleen een goed gevoel geven, maar ook je huid. 

3. Gember 

Net als kurkuma is gember ook voor heel wat doeleinden goed. En ja, net als kurkuma is ook gember ontstekingsremmend en houdt het je huid lekker jong. 

4. Bessen 

Aardbeien, blauwe bessen en zwarte bessen behoren tot voedingsmiddelen die ontstekingen tegengaan, omdat ze vol zitten met antioxidanten. Daarnaast bevatten ze ook nog eens enorm veel vitamines en mineralen die je lichaam vrij houden van gifstoffen en de kans op ziektes zo veel mogelijk proberen te verlagen.

BRON: HAPPY IN SHAPE

Laatste nieuws

Zie ook