Duitsland krijgt er een Sayn-Wittgenstein prinses bij!

Aristowedding Alert! Prins Casimir zu Sayn-Wittgenstein heeft zich verloofd met model Alana Bunte en ze gaan volgend jaa...

Lees ook

Aristowedding Alert! Prins Casimir zu Sayn-Wittgenstein heeft zich verloofd met model Alana Bunte en ze gaan volgend jaar trouwen in een sprookjeskasteel(tje).  

Casimir (41) is de op één na oudste zoon van Zijne Doorluchtige Hoogheid prins Alexander, hoofd van het prinselijk huis zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, en zijn vrouw Gabriela. Hij is eigenaar van een financiële instelling en ontwikkelt agrarische projecten in Zuid-Amerika.

De Alexanders

© Sayn.de

Eerder is Casimir getrouwd geweest met Corinna Larsen, buitengewoon ambassadeur van prins Albert van Monaco. Ze hebben een zoontje, Alexander (15), en zijn in 2004 gescheiden. Hier zie je opa Alexander de vorst met zijn kleinzoon.

Corinna

© BSR Agency

Als de naam van Corinna je bekend voorkomt: zij was de ‘vriendin’ met wie koning Juan Carlos van Spanje in Botswana op olifanten ging jagen, waarbij hij zo ongelukkig ten val kwam.

Alana

© Sayn.de

Amerikaanse Alana groeide op bij een Amerikaanse vader en Colombiaanse moeder. Ze studeerde kunst en design aan Central Saint Martin’s, een prestigieuze opleiding in Londen.

© Miss ACB / Instagram

Het stel leerde elkaar twee jaar terug in Londen kennen en zal volgend jaar in Sayn, de hoofdzetel van het vorstendom, in het huwelijk treden.

De vorst 

© Sayn.de

Casimirs vader Alexander, hier met Gabriela, stamt af van James II van Engeland en diens buitenechtelijke zoon James Fitzjames, de eerste hertog van Berwick. Hoewel de familie hier niet zo bekend is, behoren ze tot de hogere Europese adel. Het huis bestaat uit verschillende takken, hoofd van alles is prins Gustav (48). Dat is de zoon van de onlangs overleden prins Richard, getrouwd met prinses Benedikte van Denemarken, de zus van koningin Margrethe. Dus de lijntjes naar de eredivisie zijn kort. 

Slot Sayn  

© Lothar Spurzem

Casimirs moeder Gabriela kwam het huwelijk in als gravin Schönborn-Wiesentheid, ze hebben zeven kinderen. Hier zie je het nieuwe kasteel Sayn, links bovenin de resten van het oude kasteel. We stellen meteen de rest van de familie even aan je voor, omdat we daar de komende maanden vast meer van zullen horen.  

Heinrich

© Sayn.de

Casimir heeft een oudere broer, erfprins Heinrich, in 2003 getrouwd met Priscilla, de dochter van Italiaanse markies Nicolo en zijn vrouw Giulia Incisa della Rocchetta van Bolgheri.

Alexandra

© Sayn.de

Zijn oudere zus prinses Alexandra trouwde eerst een Duitse erfprins en ruilde die in 2005 in voor Hongaarse graaf Stefano Hunyady de Kéthely. Leuk weetje: Stefano is een bekend fotograaf en een volle neef van Priscilla Presley, ooit getrouwd met Elvis

Filippa

© Sayn.de

Casimirs jongere zus Filippa was getrouwd met Italiaanse graaf Vittorio Mazzetti d’Albertis, maar verongelukte drie maanden na haar huwelijk in Engeland.

Ludwig

© Sayn.de

Prins Ludwig is in 2011 getrouwd met Oostenrijkse gravin Philippa Spannocchi from Sprinzenstein.

Sofia

© Sayn.de

Prinses Sofia is single, studeerde kunstgeschiedenis en werkt bij veilinghuis Phillips in Londen.

Peter

© Sayn.de

Prins Peter, hier tijdens zijn gap year in India, is single en studeert Business Administration in Madrid aan dezelfde school als prins Christian van Hannover. Ons kent ons.

Lees ook: 

Openingsbeeld © David M. Benett / Getty Images 

Laatste nieuws

Zie ook