Sack the stylist: prinses Eugenie van York

Mouwloos en hoog gesloten is de favoriete stijl van prinses Eugenie van York (27). En dat is nu niet echt de meest flatt...

Lees ook

Mouwloos en hoog gesloten is de favoriete stijl van prinses Eugenie van York (27). En dat is nu niet echt de meest flatterende look voor iemand met haar bouw.

Eugenie heeft, om het netjes te omschrijven, een ampele voorgevel die vraagt om een stevige beha die de zwaartekracht weet te tarten. En hoewel ze vermoedelijk redeneert dat het een en ander maar beter goed kan worden ingepakt, lijkt ze vooral massaler door haar hoog gesloten stijl. Even een paar veelzeggende voorbeelden: 

© Getty Images

 

© Getty Images

 

© BSR Agency

“In haar werk ziet ze er meestal leuk en representatief uit, maar ze worstelt met ‘formal wear’,” zegt stylist Helen Canning. “Vaak zit ze op het randje van een mooie outfit, maar gaat het toch weer net mis. Nu is het ook best lastig om er als jonge royal eigentijds en toch netjes uit te zien. Maar er is geen enkel excuus voor slechtzittende kleding.”

© BSR Agency

 

© Getty Images

Helen zou Eugenie aanraden haar kleding een maat groter te kopen en dan op maat te laten maken. “En ze zou haar taille meer kunnen accentueren in plaats van er iets over laten ‘bloezen’. Ik denk dat een A-lijn haar goed zou staan en kleur is ook haar beste vriendin: daarin lijkt ze vanzelf jonger en vlotter. Met een juiste roklengte is het dan toch nog formeel genoeg voor een royal event. Want dit kan echt niet!”

© Getty Images

 

© Getty Images

Te veel armsgat, te weinig ondersteuning: Eugenie heeft er patent op. 

Revanche! 

© Getty Images

Eugenie leek zelf ook niet blij te zijn met de frumpy foto’s van haar eerste dag op Ascot en nam gisteren revanche in beeldig rood met een kort mouwtje, een V-hals en een taille die haar zandlopermodel beeldig accentueerde. Zo kan het ook! 

Meer over prinses Eugenie: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook