Koning haalt zijn Boeing-brevet

Koning Willem-Alexander mag sinds kort een Boeing 737 vliegen. Zijne Majesteit, die bij de KLM als gastpiloot werkt...

Lees ook

Koning Willem-Alexander mag sinds kort een Boeing 737 vliegen. Zijne Majesteit, die bij de KLM als gastpiloot werkt, heeft zijn vliegbrevet voor dit type toestel in de afgelopen tijd gehaald.

De afgelopen jaren vloog Willem-Alexander regelmatig de Fokker 70 van KLM Cityhopper door Europa. De luchtvaartmaatschappij neemt eind oktober afscheid van het laatste toestel van dit type. Daarom heeft de koning zich om laten scholen. Bijkomstigheid is dat hij vanaf 2019 ook het nieuwe regeringstoestel van Nederland, een Boeing 737 Business Jet, kan vliegen.

© ANP

Nederland heeft op dit moment geen regeringstoestel. Van de ‘oude’ Fokker 70, de PH-KBX, is onlangs afscheid genomen en het duurt dus nog even voordat de Boeing afgeleverd wordt. Om die reden vlogen Willem-Alexander, koningin Máxima en hun gevolg deze week met een chartertoestel naar het vliegveld Ciampino bij Rome, voor de staatsbezoeken aan Italië en Vaticaanstad.

© ANP

Dat vliegtuig was ook een Boeing 737, maar de koning was niet de piloot op die vlucht. Zijn maidentrip met het eigen vliegtuig heeft hij dus nog tegoed.

Lees ook:

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook