Thaise koning in zijn billen geschoten

Koning Maha Vajiralongkorn van Thailand is in Duitsland in zijn achterwerk geschoten door twee jongens met een airsoftpi...

Lees ook

Koning Maha Vajiralongkorn van Thailand is in Duitsland in zijn achterwerk geschoten door twee jongens met een airsoftpistool.

Vajiralongkorn was ’s avonds laat een rondje aan het fietsen en droeg zoals gewoonlijk ‘een weinig bedekkende outfit’, zo meldden Duitse media, De twee schooljongens, van 13 en 14 jaar, beschoten de koning rond half elf avonds op 10 juni.

© Royal World Thailand

Op die dag vond ook de World Naked Bike Ride plaats. Het blijf echter onduidelijk of de Thaise koning om die reden schaars gekleed op zijn fiets zat. Het kan ook gewoon vanwege de hitte zijn geweest, normaal gesproken trapt hij zo ↑ rond.

© Just1Rach / Instagram

Maar laten we eerlijk wezen: ook dit is een volstrekt normale look voor Zijne Majesteit. 

Fietsfanaat

© BSR Agency

Nadat de bodyguards van de koning de lokale autoriteiten waarschuwden, werden de twee jongens door de politie opgespoord. Het duo had zich verscholen in de bosjes. Hoewel de koning geen aanklacht heeft ingediend – hij heeft zelf een zoon van twaalf – hangt de 14-jarige Duitser wellicht wel een straf boven het hoofd. Zijn 13-jarige partner in crime is op zijn beurt te jong om te worden berecht. Vajiralongkorn is een gretig fietser die eerder in Bangkok aan de ‘Bike For Dad’ meedeed. 

Vage kwaal

© Royal Household Press Agency

Zoals Vajiralongkorn er hier bij loopt, zou zijn core business moeten zijn. De Thaise koning woont echter nog altijd het grootste deel van het jaar in Duitsland, in de buurt van een kliniek waar hij zich voor een geheimzinnige kwaal laat behandelen. Vajiralongkorn volgde vorig jaar december zijn overleden vader op, de bij de Thai immens geliefde koning Bhumibol. Over zijn zoon is de bevolking sceptisch: hij is drie keer gescheiden, verbant buitengewoon willekeurig kinderen en ex’en en beschikt over een vrij… kleurrijke persoonlijkheid.

Een wat? 

© Royal Household Press Agency

Een airsoftpistool schiet met plastic kogeltjes en is gewoon via internet te bestellen. Het wapen is in principe legaal, maar in Nederland mogen alleen leden van de NABV (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging) zo’n nepwapen in het bezit hebben. Vajiralongkorn heeft jaren in het leger gezeten, hij zal er niet héél erg van onder de indruk zijn geweest. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images, bron: Telegraaf  

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook