Prins William had deze grappige bijnaam voor zijn oma

Koningin Elizabeth is al 65 jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Dat...

Lees ook

Koningin Elizabeth is al 65 jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Dat betekent dat ze al 65 jaar luistert naar titels als ‘Your Majesty’ of ‘Ma’am’. In privé-kringen wordt de koningin ook wel aangesproken met Lizzie, Liz en zelfs Shirley Temple, een liefhebbende bijnaam van Koning Edward. En door haar kleinkinderen wordt ze ook wel ‘Granny’ genoemd, al gaf Prins William daar zijn eigen draai aan…

Columnist Richard Kay onthulde onlangs dat – in tegenstelling tot de andere kleinkinderen zoals Prins Harry, Prinses Eugenie en Prinses Beatrice – Prins William zijn eigen bijnaam voor zijn oma Elizabeth had bedacht. Geen Granny zoals voor de hand zou liggen, maar juist een hilarische variant daarop. In een artikel voor de Daily Mail omschrijft Kay de volgende herinnering: 

“Nadat Prins William een keer gevallen was bij Buckingham Palace, riep hij huilend: “Gary, Gary!” Toen iemand vroeg wie Gary was, kwam de koningin erbij staan en legde ze uit: “Ik ben Gary, hij heeft nog niet geleerd om Granny te zeggen.” In plaats daarvan gebruikte Prins William daarom zijn eigen geïmproviseerde mannennaam voor zijn oma. Wat zou het leuk zijn geweest als koningin Elizabeth nu nog steeds Gary werd genoemd door haar (achter)kleinkinderen. Helaas is niets minder waar. Volgens Kate, de hertogin van Cambridge, heeft George zijn eigen bijnaam voor zijn overgrootmoeder en noemt hij haar “Gran-Gran”. 

Lees ook:

Bron: Marie Claire UK, beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook