Royal Ascot begint in stijl

Al sinds 1711 wordt er met paarden geracet op Ascot en de Windsors laten zich geen kans ontglippen om alle tradities te...

Lees ook

Al sinds 1711 wordt er met paarden geracet op Ascot en de Windsors laten zich geen kans ontglippen om alle tradities te omarmen.

Kate kwam net als vorig jaar in wit kant, met een hoog Eliza Doolittle-gehalte. Bij Alexander McQueen hebben ze blijkbaar ook wel eens een kanten-kleedjes-moment.

© ANP

Prinses Beatrice van York liep er ook warmpjes bij, in een klassieke mantel met romantische applicaties.

© ANP

William had zich keurig aan de dresscode gehouden en kwam ondanks de zinderende temperaturen in jacquet met hoge hoed.

© ANP

De Cambridge’jes deelden een koets met de Wessex’jes. Gravin Sophie was in beeldig groen, prins Edward pufte onder zijn kachelpijp.


Door een iets te abrupte stop tuimelde Sophie bij het uitstappen zo’n beetje in Kates armen, maar die bleek niet door de hitte te zijn bevangen en viel haar soepel op, waarna iedereen de slappe lach kreeg.

© ANP

De Queen is blijkbaar onaantastbaar voor tropische temperaturen, want ze zat er fris en fruitig bij, compleet met handschoenen. Prins Philip arriveerde aanzienlijk meer verwelkt, maar in de royal loge stond gelukkig ijswater klaar én een hele batterij ventilatoren.

© ANP

Kroonprins Charles had gekozen voor een wat lichter kostuum (maar wél met ouderwetse horlogeketting) en ook Camilla liep er redelijk luchtig bij, met de handschoenen in de hand. Achter hen prins Andrew die het erg naar zijn zin lijkt te hebben. Morgen meer over Ascot én de Queen’s Speech! 

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook